Εμπόριο θανάτου με πλουτώνιο

Εμπόριο θανάτου με πλουτώνιο

Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης «κόκκινου υδραργύρου» με επίκεντρο την Αθήνα βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας, τις οποίες συνδράμουν και πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Το “πυρηνικό” θρίλερ παραπέμπει σε παρόμοιες υποθέσεις της δεκαετίας του 1990, όπου διακινούνταν λαθραία μεγάλες ποσότητες ραδιενεργού υλικού με πρωταγωνιστές επιστήμονες και λαθρέμπορους όπλων από την πρώην Σοβιετική Ενωση.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τις αρχές ασφαλείας, λόγω των πολλαπλών κινδύνων που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη κατοχή και διακίνηση ραδιενεργού υλικού.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ διαθέτουν ήδη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για Ρώσους και Βούλγαρους λαθρέμπορους, οι οποίοι έχουν μεταφέρει και επιχειρούν να πουλήσουν, αντί πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στην Ελλάδα σημαντικές ποσότητες “κόκκινου υδραργύρου” και πλουτωνίου.

Στα χέρια των αρχών, έφτασαν μάλιστα και δείγματα του πυρηνικού υλικού, ενώ γι’ αυτό το θέμα ενημερώθηκε και ερευνητικό κέντρο στην Αθήνα.

 

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ