Ναύπλιο: Στα δικαστήρια ο ιερέας που συνελήφθη για ασελγείς πράξεις σε 12χρονο – «Το έστειλα κατά λάθος» ισχυρίστηκε για το βίντεο

Την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο, πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/6) ο 40χρονος ιεράς από την Ερμιονίδα που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 12χρονου.

Ναύπλιο: Έστειλε βίντεο στον 12χρονο ο ιερέας – «Φύλλο και φτερό» τα κινητά και ο υπολογιστής του

Πρόκειται για Αρχιμανδρίτη της περιοχής, η οποία ανήκει στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών κ Αιγίνης, ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο ίδιος οδηγήθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι απέστειλε σε ανήλικο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Ναύπλιο: Τα άσεμνα sms στον 12χρονο που αποκάλυψαν τη δράση του ιερέα

Τι ισχυρίστηκε ο ιερέας

Σύμφωνα με πληροφορίες του argolikeseidhseis.gr, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη.

Πάντως, από την αστυνομία κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του ιερωμένου, που αναμένεται να εξεταστούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια να πέσει περισσότερο «φως» στην υπόθεση και την δράση του.

Φρίκη στο Ναύπλιο: Συνελήφθη ιερέας για ασελγείς πράξεις σε βάρος 12χρονου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία διερευνά εάν ο ιερέας εμπλέκεται και σε άλλες πράξεις, δεδομένου ότι διδάσκει σε Κατηχητικό σχολείο.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τις αποκαλύψεις για την νέα υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικου αγοριού.

Ο 40χρονος ιερέας φέρεται να ήταν ο πνευματικός του ανήλικου αγοριού, με την υπόθεση να έρχεται στο «φως», όταν ο πατέρας του ανήλικου ανακάλυψε τα άσεμνα μηνύματα που έστελνε ο ρασοφόρος στο ανήλικο αγόρι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο ιερέας φέρεται να κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τον εαυτό του χωρίς παντελόνι, εστιάζοντας στα γεννητικά του όργανα, και να έστελνε τα σχετικά βίντεο στον 12χρονο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τους γονείς του παιδιού που αναγνώρισαν την φωνή του ιερέα στη φωνή του ατόμου που έστελνε τα βίντεο στο παιδί τους, μιλώντας με αδιανόητες εκφράσεις, και άμεσα τον κατήγγειλαν.

Ο ιερέας συνελήφθη το πρωί σε περιοχή της Ερμιονίδας, στην Αργολίδα.

Νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ