Εκλογές 2023: «Κλείδωσαν» για τον Μάιο – Η συνέντευξη Μητσοτάκη

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα προβληθεί σήμερα, τρεις εβδομάδες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, στον Alpha.

Νέοι άνθρωποι, οι οποίοι επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία Intercity, και έζησαν τον εφιάλτη στα Τέμπη, απευθύνουν τα ερωτήματά τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο τρέιλερ της εκπομπής που δόθηκε στην δημοσιότητα. «…Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στα ερωτήματα των νέων. Η αυτοκριτική του και οι αποφάσεις του», ακούγεται στο τρέιλερ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέντευξη ο Πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την απόφασή του να στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές εντός του Μαΐου, χωρίς να διευκρινίζει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει μετά την τραγωδία στα Τέμπη για εκλογές ακόμη και μέσα στον Ιούλιο.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης πέραν της αυτοκριτικής, θα εξηγήσει και το σχέδιό του για την σύγκρουση με το «βαθύ κράτος», που τις τελευταίες μέρες έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα του πολιτικού λόγου του.

Επιπλέον, φέρεται να προαναγγέλλει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί την σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με την Hellenic Train η οποία αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και την αναθεώρηση του Συντάγματος για νέες μεταρρυθμίσεις.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ