Καστοριά: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μετά την επεισοδιακή έξωση – Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές

Ελεύθερος αφέθηκε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου AIOLIS στην Καστοριά, ο οποίος συνελήφθη χθες κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής έξωσης, λόγω πλειστηριασμού για τραπεζικό χρέος.

Καστοριά: Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μετά την επεισοδιακή έξωσή του λόγω πλειστηριασμού

Το βράδυ της Πέμπτης, σημειώθηκαν επεισόδια όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν βίαια τον επιχειρηματία, ενώ πολίτες είχαν δημιουργήσει έναν κλοιό προστασίας γύρω του. Οι αστυνομικοί έβγαλαν σηκωτό τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ενώ για αρκετή ώρα το κλίμα ήταν τεταμένο.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο δικαστικός επιμελητής ειδοποίησε τον εισαγγελέα, ο οποίος και διέταξε την σύλληψη του ιδιοκτήτη για απείθεια και βία κατά δικαστικών αρχών. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο τμήμα, αλλά επειδή δεν ένιωθε καλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, όπου δεν διαπιστώθηκε κάτι σοβαρό. Επέστρεψε στο τμήμα και το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος.

Όπως αναφέρει το alphafm.gr έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καστοριάς είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι του επιχειρηματία, αλλά και απλοί πολίτες, που θέλησαν να του συμπαρασταθούν.

Πολιτικές αντιδράσεις

Οι επεισοδιακές σκηνές που διαδραματίστηκαν στην Καστοριά προκάλεσαν πολιτικές αντιδράσεις.

«Τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στην Καστοριά, με την πρωτοφανή αστυνομική βία στην κατάσχεση επιχείρησης, είναι μόνο σκηνές από το μέλλον», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο έχει διαμορφώσει μία ληστεία» δήλωσε Νίκος Σοφιανός, μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε δηλώσεις του στο Kontra.

«Οι εικόνες θηριωδίας που εκτυλίχθηκαν στην Καστοριά συνιστούν ύψιστη πρόκληση. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ‘νομιμοποίησαν’ την βαρβαρότητα, την κερδοσκοπία, την αδικία», τονίζει η Ελληνική Λύση.

«Δεν γίνεται να λες δεν θα καταργήσω τον ‘Ηρακλή’, αλλά θα προστατεύσω την πρώτη κατοικία», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ