Οικονόμου: Η κυβέρνηση έχει αποκρούσει μεγάλο μέρος της εισαγόμενης ακρίβειας στηρίζοντας την κοινωνία

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον οδικό χάρτη πολιτικών που θα επιτρέψει στην Ελλάδα και τους Έλληνες να βαδίσουμε με ασφάλεια, σταθερότητα και σιγουριά μέσα στον τυφώνα των διεθνών κρίσεων που χειμάζουν την Ευρώπη μετά την πανδημία αλλά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι», ωστόσο, είπε ο κ. Οικονόμου, με εφόδιο, τη γνώση, τις εμπειρίες, τον επαγγελματισμό, τη διαχειριστική επάρκεια που επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση έχει καταφέρει να αποκρούσει ένα μεγάλο μέρος της εισαγόμενης ακρίβειας στηρίζοντας την κοινωνία με ένα από τα τρία μεγαλύτερα στην Ευρώπη προγράμματα απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια. Μάλιστα σήμερα ο κ. Δένδιας με ανάρτηση του στο Twitter ανακοίνωσε την επέκταση του επιδόματος μητρότητας από τους 6 μήνες στους 9 στον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στην ενέργεια μελών του Ρουβίκωνα στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Στέλιου Πέτσα δήλωσε: «Οι τραμπούκοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν νύχτα στο σπίτι του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, την ώρα που βρισκόταν μέσα η ανήλικη κόρη του». «Τέτοιου τύπου φασιστική επίθεση που στρέφεται κατά της Δημοκρατίας δεν αποτελεί πολιτική και αναμένουμε από όλα τα κόμματα που πιστεύουν στη Δημοκρατία, να την καταδικάσουν».

Για τις παρακολουθήσεις

Ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς για το ζήτημα της παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ δήλωσε ότι «για άλλα πήγαινε η εξεταστική και άλλα βγαίνουν». «Αποδεικνύεται η υποκρισία του κ. Τσίπρα και ότι η ΕΥΠ επί των ημερών του παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα». Πρόσθεσε ότι έπρεπε να έρθει στο φως η υπόθεση Ανδρουλάκη για να αποκαλυφθεί πως ο κ. Τσίπρας είχε συνεχή ενημέρωση παρότι η ΕΥΠ δεν υπαγόταν τότε στον πρωθυπουργό. «Αναμένουμε απαντήσεις», πρόσθεσε ενώ μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν έχει δει να διαψεύδεται η παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ. «Αν υπάρχει κατηγορηματική διάψευση είμαι έτοιμος να διορθώσω», σημείωσε.
Με αφορμή ερώτηση για τα σενάρια περί απόπειρα από τον πλευρά της Ρωσίας να επηρεαστούν οι εκλογές στην Ελλάδα, είπε πως αυτό που βλέπουμε είναι η πληροφορία ότι υπήρξε το προηγούμενο διάστημα απόπειρα επιρροής σε 24 χώρες από τη Ρωσία με γενναία χρηματοδότηση. Πρόσθεσε επίσης πως για τη χώρα μας είναι γεγονός η δίωξη από την αμερικανική δικαιοσύνη ρώσου ολιγάρχη ο οποίος επιχείρησε να χτίσει δίκτυο τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα.

Η ενεργειακή κρίση

Για την ενεργειακή κρίση και τις εισηγήσεις του Δ.Ν.Τ να σταματήσουν οι επιδοτήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να στηρίζει την κοινωνία. Η στήριξη θα συνεχιστεί οριζόντια και θα είναι για όλους», διαβεβαίωσε. Είπε επίσης ότι πολλές από τις προτάσεις της Κομισιόν είναι στην κατεύθυνση που κινείται η ελληνική κυβέρνηση εδώ και καιρό και πως «δεν συζητάμε για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα σε ότι αφορά τους ιδιώτες».

Η Τουρκία

Για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως η Ελλάδα παγίως κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις και ανοικτή στο διάλογο. «Η ζωή μας έχει αποδείξει ότι και στο διπλωματικό πεδίο και σε αυτό της αποτροπής η Ελλάδα μπορεί ψύχραιμα, αποφασιστικά και ανυποχώρητα να υπερασπίζεται τα εθνικά μας δίκαια», πρόσθεσε.
Τέλος επανερχόμενος στο θέμα του κ. Ανδρουλάκη είπε ότι δεν αμφισβητείται από πουθενά ότι η επισύνδεση ήταν απολύτως νόμιμη. «Αν κάποιος το αμφισβητεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ