Εμβόλιο: Πληροφορίες πως ο Μακρόν θα ανακοινώσει υποχρεωτική τρίτη δόση για τους άνω των 65

Με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Εμμανουέλ Μακρόν πως χρησιμοποιεί τον κορονοϊό για προεκλογικούς σκοπούς, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να απευθύνει ακόμη ένα διάγγελμα στους Γάλλους πολίτες απόψε, για να μιλήσει για το νέο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται προ των πυλών στη Γαλλία.

Της Μαρίας Δεναξά

Ο Μακρόν αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπενθυμίσει στους Γάλλους πως η λοίμωξη παραμένει παρούσα σε εθνικό επίπεδο, όπως επίσης και πόσο σημαντική είναι η τήρηση των προστατευτικών μέτρων.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως ο Μακρόν θα μπορούσε να ανακοινώσει την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης για τους άνω των 65, ετών ώστε να παραμένει σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν τίθεται για την ώρα θέμα χορήγησης της τρίτης δόσης σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα μιλήσει μόνο για την πανδημία αλλά θα ανοίξει τα χαρτιά του για το τι σκοπεύει να κάνει με τις συντάξεις.

Χθες η ανώτατη αρχή υγείας της χώρας,  εξέδωσε σύσταση να μην χορηγείται το σκεύασμα της Moderna στους πολίτες κάτω των 30 ετών λόγω των περιστατικών που συνδέουν το εμβόλιο αυτό με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων. 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ