Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα εξηγεί γιατί ανήρτησε τις σοκαριστικές φωτογραφίες

Στους λόγους για τους οποίους επέλεξε να ανεβάσει για πρώτη φορά στα social φωτογραφίες από το πώς είναι πραγματικά το πρόσωπο και το κορμί της μετά την επίθεση με βιτριόλι, αναφέρθηκε σε δήλωσή της την Παρασκευή της την Παρασκευή στο Mega η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Σκοπός της ανάρτησης ήταν να εξηγήσω με τη δύναμη της εικόνας και όχι με λόγια, τις συνέπειες αυτής της επίθεσης στην υγεία μου, οι οποίες είναι μη αναστρέψιμες και που θα μου αφήσουν για πάντα μια μόνιμη αναπηρία και μια παραμόρφωση», ανέφερε η Ιωάννα.

Δεκαέξι μήνες μετά την επίθεση που δέχτηκε η Ιωάννα από την καθ’ ομολογίαν 36χρονη δράστιδα, οι δύο γυναίκες θα βρεθούν αντιμέτωπες, αυτή τη φορά στην αίθουσα των δικαστηρίων. Η πολυαναμενόμενη δίκη θα αρχίσει στις 15 του μήνα και η Ιωάννα, στην αποκλειστική της δήλωση στο live news, ξεκαθαρίζει ότι θα είναι εκεί.

Παράλληλα, σχολίασε το γιατί θα δώσει το παρών στη δίκη.

«Η πίεση των ημερών είναι μεγάλη. Κάποιοι πολύ δικοί μου άνθρωποι με συμβουλεύουν να σκεφτώ ξανά την παρουσία μου στην εκδίκαση της υπόθεσης και να μην πιέσω τον εαυτό μου, φοβούμενοι πως δεν θα μπορέσω να το διαχειριστώ. Όμως θέλω να είμαι εκεί. Χωρίς να ντρέπομαι και χωρίς να φοβάμαι. Γιατί τους φόβους μου επιλέγω πάντα να τους αντιμετωπίζω. Ελπίζω η αγκαλιά του κόσμου να μου δώσει το κουράγιο για να το κάνω. Κι ελπίζω στην παραδειγματική τιμωρία της δράστιδος για να μην βρεθεί ποτέ ξανά άλλος άνθρωπος στην θέση μου» είπε χαρακτηριστικά.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες που ανέβασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο Instagram

Να θυμίσουμε πως χθες η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δύο σοκαριστικές φωτογραφίες της μετά την επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020.

«Ξέρω πως πολλοί δεν κατανοούν… δεν αντιλαμβάνονται… πόσο πόνο, πόση αδικία και πόση απόγνωση κρύβει αυτή η φωτογραφία. Είναι μόνο μια ένδειξη… από το πρώτο μου χειρουργείο. Θα ακολουθήσουν δεκάδες. Όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να είμαι φυσιολογικός άνθρωπος. Ποια δικαιοσύνη το αποκαθιστά αυτό; 15/9.» έγραψε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο Instagram.

Επίθεση με βιτριόλι: Τα καμένα ρούχα της δράστιδος – Νέα ηχητικά ντοκουμέντα με τη χαρτορίχτρα

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα ρούχα που φορούσε η δράστις τη στιγμή της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα μπροστά την είσοδο της εργασίας στην Καλλιθέα, παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης το Mega.

Όπως φαίνεται στις εικόνες από τη στιγμή που η δράστις μπαίνει στο ταξί για να διαφύγει, φορά μία καπαρντίνα, όπου διακρίνονται μικρές τρύπες. Είναι από τις σταγόνες του καυστικού υγρού που έπεσαν στα ρούχα της, τη στιγμή που έριχνε το βιτριόλι στο πρόσωπο και στο σώμα της Ιωάννας.

ΚΑΠΑΡΝΤΙΝΑ

Όπως προκύπτει και από την αστυνομική έρευνα, η 36χρονη είχε προπληρώσει την εταιρεία ραδιοταξί, ούτως ώστε το όχημα να την περιμένει και να είναι βέβαιη ότι θα απομακρυνθεί από το σημείο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Επιπλέον, όπως φαίνεται στις εικόνες φορούσε κόκκινη περούκα για να κρύψει τα ξανθά της μαλλιά και να αλλοιώσει την εικόνα της.

Επίσης υπάρχει σάκος, τον οποίο χρησιμοποίησε και είχε κρύψει το βιτριόλι, αλλά και το μαύρο παντελόνι που φορούσε εκείνο το πρωινό στην Καλλιθέα.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την επικοινωνία με τη χαρτορίχτρα

Ταυτόχρονα, το Mega παρουσίασε νέα ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες της με τη χαρτορίχτρα, όπου περιγράφει τις σκηνές ζηλοτυπίας που έκανε στον άνδρα ο οποίος την ενδιέφερε ερωτικά.

Η δράστις ακούγεται να λέει: «Του ‘κανα και τη μανούρα με το κινητό, στο ‘πα; Κάποια στιγμή ήτανε τσούκου τσούκου, τσούκου, τσούκου εκεί. Αυτός! Αυτός εκεί κάπου έστελνε. Έλα εδώ του λέω, πάω του παίρνω το κινητό, το έκανε έτσι, φέρ’ το εδώ του λέω, τώρα του λέω είμαστε μαζί του λέω, πες στα γκομενάκια του λέω μετά. Κοκκάλωσε. Το ‘κανε κανά δυο φορές, την πρώτη, εντάξει στείλε τα μηνυματάκια σου του κάνω αρχικά. Μετά τη δεύτερη, αφού δε σηκώθηκα να φύγω, κάπου έστελνε τώρα ντάξει δεν ξέρω πώς και τι. Του το παίρνω και μου λέει καλά πας καλά μου λέει καμία σχέση! Εντάξει μου λέει δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό. Δεν πειράζει του λέω, ξύδι του λέω. Εντωμεταξύ κι εγώ αφήνω το βράδυ το Ίντερνετ ανοιχτό όλο το βράδυ ανοιχτό να το βλέπει ότι είμαι μέσα. Μπαίνω σήμερα το πρωί και βλέπω ήτανε είχε μπει 6 η ώρα το πρωί, αν με είδε μέσα 6 η ώρα το πρωί θα μου λέγε τι κάνει αυτή 6 η ώρα το πρωί μέσα. Με είχε ρωτήσει μια φορά όταν είχαμε βγει, μου λέει το Ίντερνετ το κλείνεις, αυτός τώρα με ρώτησε ψαρωτικά, μου λέει το Ίντερνετ μου λέει το κλείνεις μου λέει το βράδυ; Τι ώρα μου λέει το έχεις ανοιχτό γιατί σου στέλνω καμιά φορά και δεν έρχεται αμέσως το μήνυμα».

ΒΙΤΡΙΟΛΙ

Στη συνέχεια της επικοινωνίας της παρουσιάζεται αγχωμένη για το αν ο άνδρας που την ενδιαφέρει, θα την πάρει ξανά τηλέφωνο και βέβαια για το ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει.

«Αν δεν πάρει;», ρωτά και η χαρτορίχτρα απαντά: «Θα πάρει» με τη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι να ανταπαντά: «Φοβάμαι ότι δεν θα ξαναπάρει».

«Όλο έτσι μου λες…», ακούγεται να λέει η χαρτορίχτρα με την κατηγορούμενη να αναφέρει: «Και δεν θέλω να ρίξω τα μούτρα μου ρε Αργυρώ, δε το θέλω να τα ρίξω, γιατί να σου πω κάτι, θα με μάθει μετά, θα με έχει του χεριού του και θα νομίζει μετά ότι εγώ πρέπει να βγάζω το φίδι απ’ την τρύπα και δε φταίω γιατί τον πήρα χθες ένα γ…τηλέφωνο και του λέω, κυρίως τον πήρα να δω και τι κάνει, πως μου έλειψε, ότι «έγινε κάτι 3 μέρες και απομακρυνθήκαμε, για ποιο λόγο έχω να σε δω 15 μέρες»… Αυτά ήθελα να του πω. Και μια φίλη μου που το συζητήσαμε μου είπε ότι μήπως σε άκουσε πολύ σοβαρή και ότι κάτι ήθελες να του πεις, ότι κάτι ήθελες να του κάνεις σοβαρή κουβέντα και δεν ήθελε να το διαχειριστεί εκείνη την ώρα κι έκοψε».

Πώς λειτούργησαν οι διάλογοι με την χαρτορίχτρα στην ψυχολογία της δράστιδος

Στο θέμα των συνομιλιών της δράστιδος με τη χαρτορίχτρα αναφέρθηκε σε δηλώσεις της στο Mega η συμβουλευτική ψυχολόγος Ευφροσύνη Φωτεινάκη.

Παρουσιάστηκε σοκαρισμένη με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Όπως είπε γνωρίζει ότι «πολλοί άνθρωποι απευθύνονται σε χαρτορίχτρες, σε ανθρώπους που ακουμπούν στις ανθρώπινες ρωγμές για να βγάλουν χρήματα».

«Όλα αυτά τα λόγια που ακούμε είναι λόγια που εκλύουν θυμό και δημιουργούν εμμονές με πρόσωπα που βαφτίζεται θύτης. Και η κατηγορούμενη αναζητά το εξιλαστήριο θύμα», είπε ακόμη.

«Όλο αυτό που ακολουθεί όμως η εκδικητική επιθετικότητα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα λόγια της χαρτορίχτρας αλλά με την προσωπικότητα του ατόμου που μαζί με τα λόγια της χαρτορίχτρας οπλίζει ένα χέρι», εξήγησε.

«Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν οι καθηλώσεις και οι εμμονές. Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος επανατροφοδότησης που το άτομο αναμασά τις ίδιες πληροφορίες και οδηγείται στην ανάγκη για την επιθετική εκδίκηση. Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούμε να μη διαχειριστούμε σε μια κατάσταση τότε δεν απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που μαντεύουν το μέλλον, αλλά στους ανθρώπους που μπορούν να ερμηνεύσουν το παρόν, που είναι οι επιστήμονες ψυχικής υγείας», τόνισε κλείνοντας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ