Nations League: Με χατ τρικ του Ρονάλντο η Πορτογαλία στον τελικό – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε στις πλάτες του την Πορτογαλία και με χατ τρικ την οδήγησε στο 3-1 επί της Ελβετίας και στον τελικό του Nations League

Το πρώτο ημίχρονο στο Ντραγκάο είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες.

Η Ελβετία είχε τις δύο πρώτες καλές στιγμές στον αγώνα με τους Σακίρι και Σεφέροβιτς, ωστόσο στην πρώτη περίπτωση ο Πατρίσιο είχε σωστή αντίδραση και στη δεύτερη ο άσος της Λίβερπουλ αστόχησε.

Το 1-0 για την Πορτογαλία έγινε στο 25’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος, αφήνοντας τον Ζόμερ… άγαλμα στο κέντρο της εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την ίδια εικόνα, με την Ελβετία να πιέζει ψηλά, όπως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Ώσπου στο 53’ έγινε η φάση του ματς. Η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι, αλλά το ίδιο είχαν ζητήσει λίγο νωρίτερα και οι Ελβετοί.

Ο Φέλιξ Μπριχ κοίταξε το VAR και πήρε μία απόφαση που τα ανέτρεψε όλα! Έδωσε πέναλτι στην προηγούμενη φάση υπέρ της Ελβετίας κρίνοντας πως ο Σεμέδο μάρκαρε αντικανονικά τον Ζούμπερ. Ο Ροντρίγκεζ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1 στο 57’ (τέσσερα λεπτά κράτησε η συγκεκριμένη διαδικασία!).

Κι ενώ το ματς φαινόταν πως πήγαινε στην παράταση, στο 88′ και στο 90′ μίλησε η κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Μετά από γύρισμα του Ρούμπεν Νέβες στην περιοχή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε με τη μία και έκανε το 2-1 στο 88′, ενώ στο 90′ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα, μπήκε μέσα και έκανε το τελικό 3-1.

Στον τελικό της Κυριακής η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ολλανδίας ή Αγγλίας, οι οποίες κοντράρονται μεταξύ τους στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό (21:45).

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο, Πέπε (63’ λ.τρ Φόντε), Ντίας, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντεζ (91′ Μουτίνιο), Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ (70’ Γκουέδες), Κριστιάνο Ρονάλντο

Ελβετία: Ζόμερ, Εμπαμπού, Ακαντζί, Σαρ, Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (89′ Ντρίνιτς), Τζάκα, Ζακάρια (71’ Φερνάντεζ), Ζούμπερ (83’ Στέφεν), Σακίρι, Σεφέροβιτς.

   

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ