“Καθάρισε” την Ατλέτικο και περιμένει την… στέψη η Μπαρτσελόνα – ΒΙΝΤΕΟ

Τέλος στη… σεμνή τελετή της μάχης για την κατάκτηση του τίτλου της La Liga έδωσε η Μπαρτσελόνα που “καθάρισε” με 2-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης εντός έδρας και ανέβασε την μεταξύ τους διαφορά στους 11 βαθμούς. Πρωταγωνιστές για τους Καταλανούς ήταν οι Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι, με τον πρώτο να σημειώνει γκολάρα και τον δεύτερο να καθαρίζει τη διαδικασία για την ομάδα του στο τελευταίο πεντάλεπτο. Από την άλλη για τους φιλοξενούμενους πάλεψε ο Γιαν Όμπλακ, ενώ αποβλήθηκε στο 29΄ ο Ντιέγκο Κόστα που κόλλησε το πρόσωπο του στον διαιτητή Μανθάνο.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, καταγράφηκε στο 14΄. Ο Μέσι με μια μπαλιά… διαβήτη, έβγαλε τον Ζόρντι Άλμπα φάτσα με τον Όμπλακ, με τον Καταλανό ακραίο μπακ να σημαδεύει το δοκάρι.

Μετά την πίεση των «μπλαουγκράνα», η Ατλέτικο Μαδρίτης προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και έδειξε να τα καταφέρνει, αλλά δεν μπόρεσε στο καλό της πεντάλεπτο να απειλήσει επί της ουσίας την εστία του Τερ Στέγκεν, με εξαίρεση ένα χλιαρό σουτ του Γκριεζμάν στο 20΄ που κατέληξε στην αγκαλιά του Γερμανού τερματοφύλακα.

Πάντως, παρά την προσπάθεια των «ροχιμπλάνκος», οι Καταλανοί ήταν αυτοί που ήταν αφεντικό στο «Νόου Καμπ» και έφτασαν στο 27΄ για ακόμα μια φορά μια ανάσα από το 1-0, αλλά ο Όμπλακ έδιωξε με απίστευτο τρόπο το πλασέ του Σουάρες.

Και ένα λεπτό αργότερα, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Όπου Γιάννης, βάλτε, Ντιέγκο Κόστα. Ο Ισπανός φορ, έκανε ένα μαρκάρισμα στο κέντρο, ο διαιτητής πήγε να του βγάλει κίτρινη, εκείνος όμως όπως κάθε φορά ξέφυγε, κόλλησε το πρόσωπο του σε εκείνο του διαιτητή, Χιλ Μανθάνο και σωστά είδε απευθείας κόκκινη, αφήνοντας πριν καν συμπληρωθεί το ημίωρο την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να δείχνει πως δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν για τους «μπλαουγκράνα» με τον Μέσι στο 56΄ να μην μπορεί να νικήσει τον Όμπλακ από μακριά.

Τεράστια ευκαιρία χάθηκε για την Μπαρτσελόνα στο 63ο λεπτό. Ο Μέσι βγήκε γρήγορα στο τρανζίσιον, έβγαλε μόνο του τον Σουάρες με τον Όμπλακ, αλλά ο εξαιρετικός γκολκίπερ των «ροχιμπλάνκος» ήταν πάλι εκεί και σταμάτησε τον Ουρουγουανό φορ.

Η πίεση των Καταλανών συνεχίστηκε, αλλά ο Όμπλακ στο 69’ ήταν και πάλι εκεί. Αρχικά έδιωξε δύσκολα απλώνοντας το κορμί του το πλασέ του Μέσι, ενώ στη συνέχεια της φάσης μπλόκαρε το σουτ του Μάλκομ που πήρε το ριμπάουντ και κράτησε το “μηδέν” για την ομάδα του.

Όταν όμως το πράγμα έδειξε να ζορίζει, ήρθε ο Λουίς Σουάρες να βγάλει τα ρούχα από την μπουγάδα. Με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 85΄ καταδίκασε τον ήρωα μέχρι εκείνο το σημείο Όμπλακ, να δει το γκολ σε τηλεοπτικό ριπλέι.

Μετά τη σφαλιάρα του Σουάρες, ο Μέσι έδωσε την τελειωτική βολή. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός έφυγε στην κόντρα, πάτησε περιοχή και χωρίς καν να κοιτάει το τέρμα, πλάσαρε για το 2-0 που κάνει την Μπάρτσα να περιμένει την… απονομή.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σέρτζι Ρομπέρτο (82′ Σεμέντο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Αρτούρ (65′ Μάλκομ), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (80′ Αλενιά), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλάκ, Γκοντίν, Χιμένες, Αρίας (34′ Κορέα), Φιλίπε Λουίς (58′ Μοράτα), Σαούλ, Παρτέι, Κόκε, Ρόντρι, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα.Δείτε το βίντεο:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ