Ιστορική ανατροπή η Γιουνάϊτεντ – «Ξέρανε» την Παρί και προκρίθηκε στους «8» του Champions League – ΒΙΝΤΕΟ

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές-προκρίσεις στην Ιστορία του Champions League πέτυχε στο Παρίσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εις βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν. Το 2-0 των Γάλλων στο «Ολντ Τράφορντ» πριν από λίγες ημέρες αποδείχθηκε πολύ «βαρύ» για την πρωτοπόρο της Ligue 1 και αντίστροφα, αναστρέψιμο για τους «μπέμπηδες». Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ επικράτησε μετά από ένα ματς-θρίλερ με 3-1 της Παρί στο «Παρκ ντε Πρενς» και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Όπως και πριν από δύο χρόνια μετά το 4-0 επί της Μπαρτσελόνα, έτσι κι απόψε η Παρί δεν άντεξε το βάρος μίας φαινομενικά εύκολης πρόκρισης που θα έπαιρνε, μετά το 2-0 στην Αγγλία. Η Γιουνάιτεντ, όμως, πήγε στο Παρίσι με χαμηλούς τόνους, έπαιξε πολύ έξυπνα και από τη στιγμή που προηγήθηκε πάρα πολύ γρήγορα με τον Λουκάκου (2΄), είχε όλο τον καιρό μπροστά της για να κυνηγήσει το θαύμα.

Θαύμα που προς στιγμή έδειξε ότι ήταν ανέφικτο, μετά την γρήγορη ισοφάριση των γηπεδούχων με τον Μπερνάτ (12΄), αλλά και πάλι ο Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπουφόν στο 30΄ κι έβαλε ξανά μπροστά τους «κόκκινους διαβόλους» (2-1).

Στο δεύτερο μέρος η Γιουνάιτεντ έπαιξε πολύ ψύχραιμα και έξυπνα. Έψαχνε για το γκολ της πρόκρισης με μεγάλη υπομονή, στάθηκε τυχερή στο 84΄ με την διπλή ευκαιρία της Παρί, αρχικά με τον Μπαπέ και στη συνέχεια με το δοκάρι του Μπερνάτ και στις καθυστερήσεις έφτασε στο 3-1, έστω κι αν για να συμβεί αυτό χρειάστηκε το VAR.

Οι «μπέμπηδες» ενώ ετοιμάζονταν να εκτελέσουν κόρνερ στο 90΄, ο Σκόμινα γύρισε πίσω την φάση καθώς υπήρξε υποψία πέναλτι στο σουτ του Νταλότ με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κιμπεμπέ, πριν καταλήξει κόρνερ. Ο Σλοβένος ρέφερι αφού εξέτασε προσεκτικά την φάση κι έστω αν ο παίκτης της Παρί είχε γυρισμένη την πλάτη, εντούτοις υπέδειξε την «ασβεστένια βούλα» απ΄ όπου ο Ράσφορντ «εκτέλεσε» τον Μπουφόν για το τελικό 3-1.

Απόψε ήταν η δεύτερη φορά που ο Ρομέλου Λουκάκου πετυχαίνει δύο γκολ σε ματς του Champions League. Έκανε το ίδιο και στο ματς των ομίλων της περασμένης σεζόν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν επικρατήσει με 4-1. Επίσης, με το σημερινό ο Βέλγος στράικερ συμπλήρωσε τρία σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις που «παραβιάζει» δύο φορές τα αντίπαλα δίχτυα!

Περίπου 2 χρόνια έχει να σκοράρει σε αγώνα πρωταθλήματος ο Μπερνάτ, ωστόσο, φύλαγε το καλύτερο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου». Με το σημερινό, μάλιστα, έφτασε τα τρία γκολ μέσα στη σεζόν (τα άλλα δύο στην φάση των ομίλων), ενώ είχε και δοκάρι στο 84΄.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Σο – Ντι Μαρία, Παρέδες

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Τόμας Τούχελ): Μπουφόν, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Κέρερ (70΄ Παρέδες), Μαρκίνιος, Βεράτι, Μπαπέ, Ντι Μαρία, Ντάνι Άλβες, Μπερνάτ, Ντράξλερ (70΄ Μενιέ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μπαϊγί (36΄ Νταλότ), Λουκάκου, Ράσφορντ, Σμόλινγκ, Περέιρα (80΄ Τσονγκ), Φρεντ, Γιανγκ (87΄ Γκρίνγουντ), Σο, ΜακΤόμινι

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ