Απόφαση-«βόμβα»: Υποβιβάζονται ΟΦΗ και Αιγινιακός

Σοκ στον ΟΦΗ, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έκρινε ένοχη την ομάδα για τη χειραγώγηση του αγώνα με τον Αιγινιακό στις 12 Νοεμβρίου του 2017.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε λήξει 6-0 υπέρ των Κρητικών και από τη σχετική έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας προέκυψε ότι ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Φώτης Τσάλος, είχε έρθει σε συμφωνία με τον πρόεδρο του Αιγινιακού Γιάννη Νώπα και μέσω αυτού με τους παίκτες Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου, ώστε να χάσει ο Αιγινιακός το ματς με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ.

Στους ποδοσφαιριστές επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 χρόνια, ενώ στον Μαχαιρίδη πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Ένοχες κρίθηκαν φυσικά και οι ΠΑΕ. Αμφότερες, λοιπόν, οι ομάδες με την αρχική απόφαση υποβιβάζονται από τη Super League και τη Football League αντίστοιχα, ενώ τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο 300.000 ευρώ!

Έτσι, ο μεν ΟΦΗ υποβιβάζεται στη Football League και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ο δε Αιγινιακός υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6.

Πάντως, η ΠΑΕ ΟΦΗ θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αφού δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση.

Η εκτίμηση νομικών κύκλων είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις έχει συμβεί πολλές φορές να υπάρχουν ανατροπές στην αρχική απόφαση.

Σε ό,τι αφορά τον βαθμολογικό πίνακα δεν προκύπτει καμία ανατροπή. Ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να παίζει στη Super League ανεξαρτήτως της απόφασης, από τη στιγμή που δεν είναι, ενώ όλα τα αποτελέσματα στους αγώνες που έχουν δώσει στη Super League έως τώρα οι ασπρόμαυροι, ισχύουν κανονικά.Πηγή: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ