Το προφίλ της Μπενφίκα

Μετά τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα συναντήσει στο… δρόμο της στο Champions League την «ελληνική» Μπενφίκα, ελπίζοντας, προφανώς, σε… καλύτερα αποτελέσματα!

Βαθμολογία στην UEFA: 15

Πως προκρίθηκε: 2η στην Πορτογαλία, νικήτρια στα play-off επί του ΠΑΟΚ

Μεγαλύτερη διάκριση στη διοργάνωση: νικήτρια x2 (πιο πρόσφατη κατάκτηση 1961/62)

Επιμένει… ελληνικά η Μπενφίκα, που, μετά τον ΠΑΟΚ, θα συναντήσει και την έτερη εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου στα σαλόνια της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη, έτσι όπως τα έφερε η… μοίρα.

Οι Λουζιτανοί μπαίνουν στον πέμπτο όμιλο του Champions League με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το… εκκωφαντικό 4-1 μέσα στην Τούμπα και την πρόκριση τους, ύστερα και από το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Λουζ»!

Παραδοσιακή δύναμη του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, κι όχι μόνο, με δύο κατακτήσεις Κυπέλλου Πρωταθλητριών, η Μπενφίκα διαθέτει στο ρόστερ της και δύο… συν έναν Έλληνες. Πρώτος και καλύτερος, φυσικά, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, που έχει ξεκινήσει δυνατά τη σεζόν, ενώ στο ρόστερ των αετών της Λισσαβώνας μέχρι… να φύγει είναι και ο Ανδρέας Σάμαρης. Την τριπλέτα κλείνει ο Λιούμπομιρ Φέισα, άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού.

Στην άκρη του πάγκου της κάθεται ο Ρούι Βιτόρια, με τον 48χρονο Πορτογάλο τεχνικό να έχει το εν λόγω πόστο από το καλοκαίρι του 2015, οδηγώντας την ομάδα του σε δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων, μάλιστα!

Μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αυτός που αν μη τι άλλο ξεχωρίζει δεν είναι άλλος από τον Σάλβιο, με τον Αργεντινό εξτρέμ να σκοράρει μάλιστα εις διπλούν στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Από… κοντά και οι Άλεξ Γκριμάλντο και Ζόνας, με τον Ισπανό μέσο και τον Βραζιλιάνο επιθετικό να έχουν… βασικότατο ρόλο στα πλάνα του Βιτόρια. Κάτι που ισχύει, φυσικά, και για τον Πίτσι, με την υποσημείωση ότι ο Πορτογάλος άσος είναι πιθανό να πάρει μεταγραφή…

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ