To ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός δεν άρχισε ποτέ – Ρολό ταμειακής τραυμάτισε τον Γκαρθία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν ξεκίνησε ποτέ το ντέρμπι της Τούμπας, αφού λίγο πριν την έναρξη ο προπονητής του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία, δέχτηκε στο κεφάλι ρολό ταμειακής μηχανής και αυτό ήταν αιτία να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια. Αμέσως μετά αποχώρησαν οι διαιτητές και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ. Σαράντα λεπτά από την καθορισμένη έναρξη του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, διακομίστηκε με μικρό βαν λεωφορείο και συνοδευόμενος από τους παράγοντες της ομάδας του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω εξετάσεις και ιατρικό έλεγχο.

Μιάμιση ώρα μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα το μεγαλύτερο μέρος των 28.000 φιλάθλων έχει αποχωρήσει από το γήπεδο, ενώ δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από τον διαιτητή Αρετόπουλο και τους εκπροσώπους της διοργανώτριας αρχής. Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια και αποδοκιμάζουν τον Ολυμπιακό.

Με μία σύντομη επιχείρηση και με τη χρήση δακρυγόνων οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν το πλήθος των οπαδών του ΠΑΟΚ που έξω από το γήπεδο της Τούμπας είχαν αποκλείσει την κεντρική θύρα και αποδοκίμαζαν τον Ολυμπιακό. Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί απομακρύνθηκαν σε απόσταση από το γήπεδο.

Έκλεισε το φύλλο αγώνα και αποχώρησε ο Αρετόπουλος

Λίγο μετά τις 23:30, τέσσερις ώρες, μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τον τραυματισμό στο πρόσωπο του Όσκαρ Γκαρθίας από ρολό ταμειακής μηχανής, ο διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος αποχώρησε από το γήπεδο της Τούμπας. Ο ρέφερι από τον σύνδεσμο Τρικάλων έκλεισε, έπειτα από μαραθώνιο διαβουλεύσεων, το φύλλο αγώνα, το οποίο αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Λίγκα, ενώ οι δύο ομάδες θα ενημερωθούν αναλυτικά σήμερα Δευτέρα για το περιεχόμενό του.

Η ιατρική γνωμάτευση για τον Γκαρσία

Οίδημα άνω χείλους και θλαστικό τραύμα έχει υποστεί ο Όσκαρ Γκαρθία από τη ρίψη του ρολού ταμειακής μηχανής στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση των γιατρών του Διαβαλκανικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στο οποίο θα διανυκτερεύσει.

Η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει, αναλυτικά, για τον τραυματισμό του Ισπανού προπονητή: «Οίδημα άνω χείλους αριστερά, με επιφανειακό θλαστικό τραύμα του σύστοιχου βλεννογόνου, ευαισθησία στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, αυγεναλγία, ζάλη, ναυτία, 24ωρη παρακολούθηση».

Τι αναφέρει ο κανονισμός

Διαβάστε τι αναφέρει ο κανονισμός για το αντικείμενο που δέχτηκε ο Όσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα πριν από το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 3 ε, αν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, όπως συνέβη στην περίπτωση του Όσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα πριν από το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, και ο αγώνας διακοπεί, προβλέπεται μέχρι αφαίρεση τριών βαθμών.

Ο γιατρός του αγώνα και όχι αυτός του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού, θα κάνει την πρώτη γνωμάτευση για τον τραυματισμό του Ισπανού, αλλά την απόφαση για την τέλεση ή μη της αναμέτρησης θα πάρει ο διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος.

Από την απόφασή του θα εξαρτηθεί και η ποινή του Δικεφάλου του Βορρά. Σε περίπτωση που ξεκινήσει ο αγώνας, τότε προβλέπεται πρόστιμο για τους γηπεδούχους, διαφορετικά όχι μόνο πρόστιμο, αλλά αφαίρεση βαθμών και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές”.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει το άρθρο 15, παρ. 3, ε: “Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές” .

Βίντεο από τον τραυματισμό του Γκαρθία

Χημικά και δακρυγόνα έξω από την Τούμπα

Ένταση επικρατεί έξω από τη Τούμπα καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν να πετούν μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις από των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Η άσεμνη χειρονομία του Μιραλάς που προκάλεσε αντιδράσεις

Οι συνθήκες διεξαγωγής του ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα εξαρχής διαμορφώθηκαν έτσι, ώστε να μην επιτρέψουν την έναρξη του αγώνα.

Ένα αντικείμενο έπεσε στον ερυθρόλευκο πάγκο και κτύπησε τον προπονητή των Πειραιωτών Όσκαρ Γκαρθία.

Άπαντα τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού κατευθύνθηκαν αμέσως στον πάγκο, πλην των παικτών, που ακολούθησαν λίγο αργότερα.

Τότε η κάμερα της NOVA συνέλαβε τον Κέβιν Μιραλάς να κάνει τη… χαρακτηριστική κίνηση με τα δύο του χέρια προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που ξέσπασαν σε ύβρεις και αποδοκιμασίες προς τον Βέλγο!

Κρέμασαν σκουτεράκι στα κάγκελα της Τούμπας – ΦΩΤΟ

Όλα τα έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα, αλλά αυτό όχι. Οπαδοί του ΠΑΟΚ κρέμασαν ολόκληρο σκουτεράκι από τα κάγκελα μιας θύρας στην Τούμπα.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως με όλα αυτά τα… “δρακόντεια” μέτρα ασφαλείας, πέρασαν στο γήπεδο το μηχανάκι και στη συνέχεια το κρέμασαν και από τα κάγκελα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ