BINTEO-11 Απριλίου: Η τάπα του Βράνκοβιτς και η επιστροφή της «βασίλισσας»

BINTEO-11 Απριλίου: Η τάπα του Βράνκοβιτς και η επιστροφή της «βασίλισσας»

Ημέρα δόξας για το ελληνικό μπάσκετ είναι η σημερινή καθώς σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης.

 

Το πρώτο αστέρι στην πράσινη φανέλα

Στις 11 Απριλίου του 1996 ο Παναθηναϊκός νικά τη Μπαρτσελόνα 67-66 στο «Παλέ ντε Μπερσί» του Παρισιού και στέφεται για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης. Μεγάλη μορφή του Παναθηναϊκού ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο οποίος αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ, ενώ πρώτος σκόρερ των τότε πρωταθλητών Ευρώπης ο νυν προπονητής τους, Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ωστόσο, ο ήρωας του τελικού της Μεγάλης Παρασκευής ήταν ο Στόγιαν Βράνκοβιτς με την τάπα του στο λει απ του Μοντέρο τέσσερα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του δραματικού τελικού.

 

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης: nepalm18

 

«Βασίλισσα» ξανά μετά από 32 χρόνια

Οι απόγονοι του Ζούπα, του Τρόντζου και του Αμερικάνου φέρνουν την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης 32 χρόνια μετά το έπος του Καλλιμάρμαρου. Ήταν 11 Απριλίου 2000 όταν κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το κύπελλο Κυπελλούχων (Σαπόρτα όπως είχε μετονομαστεί) κερδίζοντας στον τελικό της Λοζάνης το μεγάλο φαβορί, Κίντερ Μπολόνια, με 83-76.

Στον πάγκο της «Ένωσης» ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ μεγάλο τελικό είχαν κάνει οι Χατζής, Μπόουι και Μιούρσεπ. Στην Κίντερ του Ετόρε Μεσίνα, αγωνίζονταν ο Νίκος Οικονόμου, ενώ δέσποζε η παρουσία του Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς.

 

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης: Deykalion1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ