Δυσφήμησες τη Λίγκα; Πλήρωνε…

Δυσφήμησες τη Λίγκα; Πλήρωνε…

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η Γ.Σ της Λίγκας την Τρίτη όπου θα συζητηθεί το νέο άρθρο, το οποίο ενδέχεται να επιφέρει χρηματικές τιμωρίες (10.000-300.000 ευρώ) σε όσους δυσφημούν την διοργανώτρια αρχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pamesports.gr, η Λίγκα υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης κρίσεων, αλλά αυτοπροστασίας του ποδοσφαίρου. Τι προβλέπει το …άρθρο (23Β)Όταν ΠΑΕ ή πρόσωπο που θα συνδέεται με μέλος του συνεταιρισμού κριθεί ότι με την κρίση του δυσφημεί τη Λίγκα, άτομα που έχουν σχέση με αυτή ή οποιαδήποτε συνεργασία με αυτή, τότε θα υπάρχει «καμπάνα» από δέκα έως και τριακόσιες χιλιάδες ευρώ στον σύλλογο.

Πώς γεννήθηκε η αρχική ιδέα

Η αλήθεια είναι ότι αυτή δεν είναι μια νέα ιστορία και πολύ περισσότερο η συγκεκριμένη εισήγηση δεν έγινε από τον πρόεδρο της Λίγκας, Γιάννη Μώραλη.

Η πρωτοβουλία έλαβε σάρκα και οστά τον Αύγουστο όταν και υπήρξε η κόντρα ΣΚΑΙ και Νόβα. Τότε συστάθηκε νομική επιτροπή αποτελούμενη από τους: κ. Μπίρδα (ΠΑΟΚ), τον κ. Κοντοβαζενίτη (Ξάνθη) τον κ. Γιαννίκο (Ολυμπιακός) και την κυρία Μπαλωμένου (Παναθηναϊκός) μαζί με τον κ. Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος λίγκας).

Εργάστηκε η επιτροπή για δύο μήνες με στόχο να βρει νομικό τρόπο αυτοπροστασίας του ποδοσφαίρου από παρόμοια φαινόμενα.

Το αποτέλεσμα ήταν η συγκεκριμένη εισήγηση, η οποία για να περάσει χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 των μελών. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Λίγκας, αυτό σημαίνει ότι εξασφαλίζεται η αμεροληψία (θα ισχύει και στις εισηγήσεις τιμωριών εφόσον περάσει). Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δέκα μέρες η κυρία Μπαλωμένου (Παναθηναϊκός) παραιτήθηκε για προσωπικούς της λόγους.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ