«Βασίλισσα» ξανά η Ισπανία

«Βασίλισσα» ξανά η Ισπανία

Την κυριαρχία της και στις μικρές ηλικίες επιβεβαίωσε σε μια ακόμα διοργάνωση η Ισπανία, καθώς η εθνική ομάδα των Ελπίδων αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετατρέποντας σε θρίαμβο τον τελικό (4-2) με την Ιταλία στο «Τέντι Στάντιουμ» της Ιερουσαλήμ.

Οι «φούριας ρόχας», που είχαν σηκώσει την κούπα και πριν από δυο χρόνια στη Δανία, έφτασαν στη μεγάλη επιτυχία με τον Ταγκό Αλκαντάρα να πετυχαίνει χατ τρικ, διατηρώντας έτσι τον τίτλο.

Η Ισπανία έφτασε στην κούπα χωρίς να γνωρίσει την ήττα στα προκριματικά, στα πλέι οφ, αλλά και στην τελική φάση, η οποία έγινε στα γήπεδα του Ισραήλ. Πήρε τον συγκεκριμένο τίτλο για 4η φορά, ενώ η Ιταλία έχει πέντε κατακτήσεις…

Να θυμίσουμε πως η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και στους Νέους (είχε νικήσει το περασμένο καλοκαίρι στην Εσθονία την εθνική μας). Και όλα αυτά την στιγμή που η ομάδα ανδρών έχει αναδειχθεί νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά και το Μουντιάλ.

Στο τελευταίο EURO, το 2012, η Ισπανία νίκησε μάλιστα ξανά την Ιταλία με 4-0. Στον μεγάλο τελικό στην Ιερουσαλήμ πρωταγωνιστής ήταν ο Τιάγκο Αλκάνταρα, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, το πρώτο στην καριέρα του. Το πρώτο μέρος είχε μάλιστα τέσσερα γκολ.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 6’, αλλά ο Ιμόμπιλε ισοφάρισε για την Ιταλία στο 10’! Ο Αλκαντάρα, αρχηγός της Ισπανίας, κατάφερε να πετύχει άλλα δυο γκολ στο 31’ και στο 38’ με πέναλτι.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης σκόραραν με πέναλτι του στο 66’, ενώ η «σκουάντρα ατζούρα» μείωσε σε 4-2 με τον Μπορίνι στο 80’!Οι συνθέσεις…

ΙΤΑΛΙΑ (4-4-2): Μπάρντι, Ντονάτι, Μπιανκέτι, Καλντιρόλα, Ρετζίνι, Φάουστο Ρόσι, Βεράτι (76′ Κρίμι), Φλορέντσι (58′ Σαπονάρα), Λορέντσο Ινσίνιε, Μπορίνι, Ιμόμπιλε (58′ Γκαμπιαντίνι).

ΙΣΠΑΝΙΑ (4-3-3): Ντε Χέα, Μαρτίν Μοντόγια, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μπάρτρα, Αλμπέρτο Μορένο, Ιγιαραμέντι, Κόκε (86′ Καμάτσο), Τιάγκο Αλκάνταρα, Τέγιο (71′ Μουνιαΐν), Ίσκο, Μοράτα (80′ Ροντρίγκο).

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ