ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς παθολόγο το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Μετακινείται και ο τελευταίος γιατρός

Χωρίς παθολογική κάλυψη κινδυνεύει να μείνει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς ο μοναδικός παθολόγος μετακινείται με απόφαση του διοικητή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει ότι «με απόφαση του Διοικητή που σας την κοινοποιούμε μετακινείται και ο τελευταίος γιατρός Παθολόγος ο Συντονιστής Διευθυντής ο οποίος έκανε εφημερίες και Εξωτερικά Ιατρεία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Με το εν λόγω εντέλλεσθε του Διοικητή για μετακίνηση του τελευταίου παθολόγου δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο» καλώντας το υπουργείο Υγείας να παρέμβει σε αυτήν την απόφαση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Μετακινείται και ο τελευταίος Παθολόγος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με εντέλλεσθε του Διοικητή

Χωρίς παθολογική κάλυψη δεν υφίσταται Νοσοκομείο

Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας υπηρετούν 3 Παθολόγοι. Οι δύο είναι μετακινούμενοι εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο Πύργου που και εκεί η Παθολογική κλινική έχει τεράστιες ελλείψεις γιατρών και υπεράριθμους ασθενείς, απόρροια του κλεισίματος της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Με απόφαση του Διοικητή που σας την κοινοποιούμε μετακινείται και ο τελευταίος γιατρός Παθολόγος ο Συντονιστής Διευθυντής ο οποίος έκανε εφημερίες και Εξωτερικά Ιατρεία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Με το εν λόγω εντέλλεσθε του Διοικητή για μετακίνηση του τελευταίου παθολόγου δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.

Κανένα Νοσοκομείο δεν μπορεί να εφημερεύει χωρίς παθολογική κάλυψη. Η εφημερία και τα Εξωτερικά Ιατρεία καλύπτονται μόνο με αγροτικούς γιατρούς που στο τέλος και αυτοί θα αρνηθούν αφού δεν θα υπάρχει ειδικευόμενος Παθολόγος. Ουσιαστικά χωρίς παθολόγο δεν υφίσταται Νοσοκομείο καθ’ ότι χειρουργοί, ορθοπεδικοί κλπ θα αρνηθούν να εφημερεύουν, επειδή δεν θα υπάρχει παρουσία παθολόγου για γνωμάτευση των περιστατικών.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει στις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Διοικητή που με μεθοδικές ενέργειες διαλύει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και γεμίζει ράντζα την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου με τους Νοσηλευτές και τους γιατρούς εκεί να έχουν εξαντληθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ