Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Η πρόγνωση του καιρού

Η θερμοκρασία σήμερα θα σημειώσει αισθητή πτώση, από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα, στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και σταδιακά από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 7-9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 6-8 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5-7 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6-8 μποφόρ και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στην ανατολική και νοτιά Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά και τα νοτιά 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και από τα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νοτιά.

Άνεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ, από το μεσημέρι βαθμιαία 6-7 μποφόρ και στα δυτικά 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές προς το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα τη νύχτα.

Άνεμοι: Στα βόρεια, ανατολικοί- βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ, από το μεσημέρι βαθμιαία 7-8 μποφόρ και τη νύχτα πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα νοτιά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικούς- νοτιοανατολικούς 4-6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα νοτιά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Ανατολικοί- βορειοανατολικοί 4- 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και από αργά το απόγευμα 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Ανατολικοί 4-5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι 6-7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ