Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για Πολάκη: Το να δίνονται οδηγίες προς τη Δικαιοσύνη, είναι απόπειρα χειραγώγησης

Την εκτίμηση ότι ”το να δίνονται οδηγίες προς τη Δικαιοσύνη είναι απόπειρα χειραγώγησής της” εξέφρασε μέσω του Realfm 97.8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ελευθέριος Μιχαηλίδης κάνοντας λόγο για «έμμεση παρέμβαση του Παύλου Πολάκη στον τρόπο λειτουργίας».

«Υπάρχει μία προσπάθεια ή εκτόξευση συμβουλών, παραινέσεων εκ μέρους του κ. υπουργού προς τη Δικαιοσύνη ότι καθυστερεί, ότι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί. Θέλω να πιστεύω ότι οι απόψεις του κ. υπουργού οφείλονται περισσότερο στην άγνοια με τον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης. Είναι ένας υπουργός Υγείας, δεν είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. Πιστεύω ότι αυτές οι σκέψεις οφείλονται στην άγνοια λειτουργίας της δικαιοσύνης. Το να δίνονται οδηγίες προς τη Δικαιοσύνη είναι απόπειρα χειραγώγησής της. Αν κλωνιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στη δικαιοσύνη που είναι το οχυρό της Δημοκρατίας, τότε θα καταρρεύσουν όλα, δεν θα υπάρχει κράτος δικαίου. Ο τρόπος ενέργειας του κ. υπουργού, είναι έμμεση παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος σημείωσε ότι «οι ανακριτές και οι εισαγγελείς της διαφθοράς χειρίζονται σοβαρές υποθέσεις, τις πιο δύσκολες υποθέσεις διασπάθισης του ελληνικού χρήματος. Αυτές θέλουν ειδικό χειρισμό, θέλουν συγκέντρωση στοιχείων. Δεν μπορούμε με ένα πόρισμα που στέλνει μία κρατική υπηρεσία να καλέσουμε τον ύποπτο να του απαγγείλουμε κατηγορία και να τον προφυλακίσουμε, κατά τις απόψεις του κ. Πολάκη.Εκ προοιμίου δεν μπορούμε εμείς να μιλάμε για πιθανή προφυλάκιση, για χρονοβόρες διαδικασίες της δικαιοσύνης, ότι η ανάκριση καρκινοβατεί. Η όποια καθυστέρηση υπάρχει, οφείλεται στον όγκο των δικογραφιών».

«Οι εισαγγελείς έχουν δώσει προτεραιότητα στις δικογραφίες της Νovartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά είναι τεράστιες και θέλουν έρευνα. Δεν μπορείς να τελειώσεις τόσο εύκολα μία τόσο σοβαρή δικογραφία. Οι εισαγγελείς και δικαστές δεν χρονοτριβούν αλλά η φύση των υποθέσεων είναι τέτοια που χρειάζεται σοβαρή έρευνα», πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης.

«Οι όποιες προσπάθειες γίνονται κατά καιρούς από πολιτικούς, αφήνουν ανεπηρέαστους τους λειτουργούς . Υπάρχουν κατά καιρούς δηλώσεις διαφόρων υπουργών που απηχούν προσωπικές απόψεις και όχι της εκάστοτε κυβερνήσεως. Πιστεύω ότι είναι προσωπικές απόψεις του κ. Πολάκη και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές οι απόψεις την κυβέρνηση. Κατά καιρούς γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις, οι οποίες δεν ωφελούν και τη δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Απλά, δημιουργούν μία δυσπιστία», κατέληξε λέγοντας ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ