Στην 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

«Ένας από τους βασικούς σκοπούς αυτής της κυβέρνησης ήταν η έξοδος από το σκληρό μνημονιακό καθεστώς. Ένας από τους βασικούς στόχους επετεύχθη…». Αυτό τόνισε σήμερα το βράδυ από την Καρδίτσα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 16ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας, η οποία πραγματοποιείται στις Καπναποθήκες Καρδίτσας από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου.

Ο κ. Κόκκαλης συνέχισε επισημαίνοντας ότι «πριν τα Χριστούγεννα θα ψηφιστεί ο πρώτος προϋπολογισμός, ο οποίος θα περιέχει μέτρα ανακούφισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, έστω αυτά τα μικρά. Μείωση (σταδιακή) φόρων, ΕΝΦΙΑ αλλά και επιστροφή αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς κ.ά. Θα μου πείτε είναι ψίχουλα. Θα σας πω ότι αυτή η κυβέρνηση, είχε ως στόχο την έξοδο από τα μνημόνια και την επανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε σε έργα που έχει κάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και σε αυτά που σχεδιάζει, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι αυτή η κυβέρνηση, ενίσχυσε και ενισχύει τους νέους αγρότες, όταν έχουν συμπεριληφθεί 16.000 νέοι αγρότες. Το προηγούμενο πρόγραμμα ήταν 8.000. Κανείς δεν μπορεί να ασκήσει κακόβουλη κριτική ότι δεν επεξεργαζόμαστε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Γιώργος Ντενίσης, στην ομιλία του, ανέφερε πως βασικό στόχο της έκθεσης αποτελεί η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, η ενδυνάμωση των αναπτυξιακών θεσμών, καθώς και η ενίσχυση του εξωστρεφούς προσανατολισμού της επιχειρηματικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.

«Ας αποτελέσει η σημερινή ημέρα της έναρξης της 16ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης, την αφετηρία για τη συνένωση και συνεργασία όλου του τοπικού παραγωγικού συστήματος» σημείωσε επίσης ο κ. Ντενίσης, για να καταλήξει: «Φέτος το Επιμελητήριο Καρδίτσας προχωράει σε ένα καινούργιο εγχείρημα διοργανώνοντας στον ίδιο χώρο το “1ο Εκπτωτικό Χωριό Καρδίτσας” από 20 έως 27 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή επιχειρήσεων – μελών του επιμελητηρίου μας».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε κοντά στον εμποροβιοτεχνικό κόσμο, τον στηρίζουμε, ενθαρρύνουμε τις νέες πρωτοβουλίες, αναδεικνύουμε, προβάλλουμε και προωθούμε την αξία των προϊόντων της περιοχής μας».

Η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας εμπλουτίζεται με νέες παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν ευρύ ηλικιακό κοινό και απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και στους ιδιώτες. Πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια με ευρεία θεματολογία που αφορούν όλους, εκδηλώσεις μαγειρικής και κεράσματα από γνωστούς σεφ, βραβεύσεις επιχειρηματιών και συμμετοχών, πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ.

Η 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Καρδίτσας και τελεί με τη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του δήμου Καρδίτσας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος καθώς και υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ