Ειδικός Γραμματέας ΣΕΕΔΔ στον Realfm 97,8: “Μάστιγα” οι απευθείας αναθέσεις στο Δημόσιο – Πολλές γίνονται εσκεμμένα

”Μάστιγα” χαρακτήρισε τις απευθείας αναθέσεις ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, μιλώντας στον Realfm 97, 8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Δεν μπορείς ως δήμος να έχεις πάρει ”διαζύγιο” από την έννοια των διαγωνισμών” δήλωσε ο Ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Κασσαβέτης.

“Πρόκειται για μάστιγα. Απευθείας αναθέσεις συναντώνται και στην αυτοδιοίκηση και στο υπόλοιπο κράτος. Ορισμένες απευθείας αναθέσεις δικαιολογούνται, τις επιτρέπει και ο Νόμος, είναι με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όμως είναι πάρα πολλές οι οποίες είναι εσκεμμένες. Δεν μπορείς ως δήμος να έχεις πάρει ”διαζύγιο” από την έννοια των διαγωνισμών και να κάνεις συνεχώς απευθείας αναθέσεις. Υποκρύπτουν παραβατικότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Κασσαβέτης.

“Είναι παραπλανητικό και προσχηματικό το επιχείρημα των ΟΤΑ αφού μας ελέγχουν οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου τι δουλειά έχει το ΣΕΕΔΔ”, δήλωσε ο κ. Κασσαβέτης.

Παράλληλα, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ τόνισε ότι “κάνουμε πανελλαδικό έλεγχο για τις μισθώσεις των ακινήτων των Δήμων. Έχουμε βρει δήμους που δεν εισπράττουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας , είναι παθογένειες κακοδιοίκησης σοβαρές. Είναι απώλεια εσόδων άδικη”, χαρακτηρίζοντας τις πολεοδομίες “μόνιμο πρόβλημα”.

“Από τη στιγμή που πήγαν στους δήμους, έχει ενταθεί το πρόβλημα”, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Κασσαβέτης υποστήριξε ότι ”έχουμε μείνει πολύ πίσω στην εφαρμογή των μονάδων εσωτερικού ελέγχου.Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που πρέπει να τρέξει στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης. Και τα μάτια να έκλεινε ο αρμόδιος, θα αναγκαζόταν να το προχωρήσει”.

Με αφορμή την έκθεση του ΣΕΕΔΔ για την διαφθορά, ο κ. Κασσαβέτης επισήμανε ότι”το ΣΕΕΔΔ δεν είναι αστυνομία ή εισαγγελία. Κάνει έλεγχο σε βάθος, έλεγχο των δομών, του τρόπου που λειτουργούν ώστε να έχουμε μία διαρκή βελτίωση για να πάμε σε μία δημόσια διοίκηση αποτελεσματική, αξιοκρατική, με διαφάνεια. Είμαστε αρωγός στην αυστηρή εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών”.

“Πρέπει να αναπτύξουμε ταχύτητες και το εκτελεστικό και το νομοθετικό τμήμα της εξουσίας, να συνεχίσει τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις και να πολλαπλασιαστούν και ενόψει της μεταμνημονιακής περιόδου που πρέπει να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, να δώσουμε το καλύτερο κράτος γιατί αυτό είναι η αχίλλειος πτέρνα μας”,πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ