Καταγγελία γονέων για το 21ο Δημοτικό Αχαρνών: Επικίνδυνες οι συνθήκες στο σχολείο – Σε απόσταση ενός χλμ υπάρχει δημοτικός βρεφονηπιακός που δεν λειτουργεί – ΦΩΤΟ

Να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα αποφάσισαν κατά τη Γενική Συνέλευση τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών ζητώντας την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθώς τα τελευταία 19 έτη τα μαθήματα γίνονται σε κοντέινερ.

Συγκεκριμένα, για δεύτερη μέρα, οι γονείς διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες του σχολείου καθώς και στους υπόλοιπους χώρους, αίθουσες και προαύλιο χώρο, εξαιτίας των εργασιών για την προσωρινή μετεγκατάστασή του.

Όπως τονίζουν οι γονείς, στο συγκεκριμένο χώρο παραμονεύουν κίνδυνοι για την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών και στις ακατάλληλες λυόμενες αίθουσες από τα χρόνια ”στοιβάζονται” οι μαθητές.

“Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε κοντέινερ από το 1999, μετά το σεισμό της Πάρνηθας. Ήταν μία προσωρινή κατασκευή και μετά από 19 χρόνια βρισκόμαστε ακόμα εδώ, στα ίδια κοντέινερ τα οποία πλέον δεν μας αντέχουν. Μετά από πολυετή προσπάθεια και πιέσεις, υπογράφηκε η σύμβαση της προσωρινής μετεγκατάστασης του σχολείου σε νέο χώρο με καινούρια κοντέινερ για τα επόμενα 2- 3 χρόνια. Είμαστε σε δεύτερη μέρα αποχής από τα μαθήματα του σχολείου. Βρέθηκαν λυόμενες τουαλέτες αλλά αν δεν τοποθετηθούν, τα μαθήματα δεν θα ξεκινήσουν”, δήλωσε στον Realfm 97, 8 η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών Κυριακή Μπαλιούση.

“Δυστυχώς είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η κατάσταση, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Δεν μπορούσα να το διανοηθώ εν έτη 2018 έχουμε σχολεία που είναι σε κοντέινερ. Το θεωρώ απαράδεκτο. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν είναι από το σεισμό του 1999. Δυστυχώς με την κρίση έχει επιδεινωθεί γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε άμεσα τις διαδικασίες”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Γιάννης Χαρωνίτης.

“Σε απόσταση μικρότερη του χιλιομέτρου υπάρχει βρεφονηπιακός σταθμός που έχει κατασκευαστεί, ο οποίος δεν έχει λειτουργήσει από την εποχή που κατασκευάστηκε, περισσότερο από 7 χρόνια και τα παιδιά ένα χιλιόμετρο πιο μακριά είναι σε κοντέινερ. Ένα χρόνο τώρα κάνουμε αυτή την καταγραφή για να δούμε που μπορούμε να μεταστεγάσουμε σχολεία ενώ υπάρχουν λιμνάζουσες περιουσίες”, πρόσθεσε.

“Φυσικά και έχουμε απευθυνθεί στο δήμο για το θέμα αυτό αλλά ισχυρίζεται ότι δεν εμπλέκεται στο θέμα. Από το δήμο υπάρχει κώλυμα σε αυτό το κομμάτι”, τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ