Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στον Realfm 97,8 για τις μολότοφ στα ΜΑΤ: Στήθηκε ενέδρα

“Στήθηκε ενέδρα, υπήρχε ένας πάρα πολύ καλός σχεδιασμός για την επίθεση που πραγματοποίησαν γνωστοί – άγνωστοι”, είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παδιώτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου διμοιρία των ΜΑΤ.

“Η διμοιρία σχολούσε στις 10, κινούμενη πάνω στην Αγίου Δημητρίου περνώντας έξω από τα πανεπιστήμια, βγήκαν κάποια άτομα έστησαν οδοφράγματα με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν τη διμοιρία και αυτοκίνητα μπροστά από αυτήν και αμέσως έγινε η επίθεση προς τη διμοιρία με πολλές μολότοφ, όχι τις απλές, τις εμπρηστικές… Ο στόχος ήταν οι πόρτες, ώστε να εγκλωβιστεί η διμοιρία και να πάρει φωτιά η κλούβα. Ευτυχώς, οι συνάδελφοι είναι καλά εκπαιδευμένοι, είναι πάντα σε ετοιμότητα, δεν είχαν τα παράθυρα ανοιχτά ώστε να μπουν μέσα οι μολότοφ στο λεωφορείο και να τραυματίσουν συναδέλφους” δήλωσε ο κ. Παδιώτης και πρόσθεσε:

“Δεν έγινε καμία σύλληψη. Δυστυχώς έπειτα από τέτοιες επιθέσεις τα άτομα μπαίνουν μέσα στο πανεπιστήμιο. Δυστυχώς για κακουργηματικές πράξεις οι αστυνομικοί όπως όφειλαν να μπουν μέσα δυστυχώς (εξαιτίας του ασύλου) δεν μπαίνουν”.

Στο ερώτημα εάν χρειάζεται επιχειρησιακή εντολή για να γίνουν συλλήψεις ο κ. Παδιώτης απάντησε: “Πάντα οι διμοιρίες εκτελούν εντολές και κάνουν πράγματα κατόπιν υπηρεσιακής εντολής. Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Πάντα οι άνδρες των ΜΑΤ δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και από εκεί και πέρα καθοδηγούνται. Στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και γενικά, σε όλες τις περιπτώσεις που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε οι γνωστοί – άγνωστοι να πετούν μολότοφ, να μπαίνουν μέσα στα πανεπιστήμια και να μην γίνεται τίποτα. Εμείς θα πάμε στην Εισαγγελία να κάνουμε ότι προβλέπεται, αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει πριν θρηνήσουμε κάποιον σωφρονιστικό ή πολίτη” και σημείωσε:

“Σπάνιες είναι οι φορές που δόθηκαν εντολές ώστε η Αστυνομία να κάνει αυτό που πρέπει. Πάντα υπήρχε μία υποχωρητικότητα σε πολλά πράγματα. Ενδεχομένως τώρα να είναι πιο έντονη, αλλά πάντα υπήρχε μία ελαστικότητα σε αυτά τα ζητήματα. Λίγες είναι οι φορές που η Αστυνομία λειτουργούσε όπως προβλέπεται από τον νόμο”.

“Εμείς θέλουμε μία Αστυνομία που θα είναι για τον Έλληνα πολίτη και όχι προέκταση του κάθε κόμματος” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ