Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής – 14 συλλήψεις για το “επαναστατικό ταμείο”

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη και από το πρωί έχουν συλληφθεί 14 άτομα, τα οποία φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα λογαριασμούς ατόμων που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

“Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα συνολικά άτομα (13 ημεδαποί και ένας Αλβανός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων” αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος συνδέεται με τον προφυλακισμένο , Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, που είχε συλληφθεί για αποστολή τρομο-δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα και τα χρήματα δόθηκαν μέσω Western Union.

Τα ονόματα των 14 συλληφθέντων προέκυψαν από τη συνεχιζόμενη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή, με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους, αλλά κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Τα ποσά που κατέθεταν οι κατηγορούμενοι ήταν συνήθως μικρά κάθε φορά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό που έχει διακινηθεί μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού. Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ