Η αναπάντεχη συνάντηση του Αμβρόσιου με τον “Άγγελο”

Μια απρόσμενη παρουσία προκάλεσε αίσθηση στη δικαστική αίθουσα του Αιγίου, κατά τη διάρκεια

της δίκης του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τους χαρακτηρισμούς του κατά των ομοφυλόφιλων για τους οποίους αθωώθηκε.

Ο ιεράρχης βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χρήστο Ρούσσο, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του εραστή του τη δεκαετία του ’70 και η ιστορία του μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον τίτλο “Άγγελος”. Ήταν η πρώτη έπειτα από πολλά χρόνια δημόσια εμφάνιση του Χρήστου Ρούσσου, ο οποίος περιέγραψε σε αναρτήσεις του στο Facebook, τη συνάντησή του μέσα από τη δικαστική αίθουσα με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που κάθισε στο εδώλιο μετά τη μήνυση που υπέβαλαν εννέα άτομα σε βάρος του. Σε μια από τις πολλές αναρτήσεις αναφέρει:

“Σε ένα διάλειμμα της δίκης, και ενώ στέκομαι όρθιος στην πλευρά των μηνυτών, έρχεται μπρος μου ο Αμβρόσιος, απλώνει το χέρι του να με χαιρετίσει και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Εγώ (μη ανταποκρινόμενος στο να τον χαιρετίσω):

Για ποιον λόγο;

Αμβρόσιος (κρατώντας προτεταμένο το χέρι του προς εμένα): Μα γιατί είμαστε άνθρωποι.

Εγώ: Εντάξει, λοιπόν, γιατί είμαστε άνθρωποι. Τον χαιρετώ και με έντονο ύφος του λέω: “Ωραία, λοιπόν, χαιρετηθήκαμε σαν άνθρωποι, αλλά τι λέμε σαν άνθρωποι, ε; Για πες μου, τι λέμε ή μάλλον τι λες εσύ;”

Αμβρόσιος: Τι λέω εγώ, τίποτα δεν λέω…

Εγώ: Τώρα, μωρέ, τώρα πριν λίγο είπες “αν είχα ένα όπλο θα τους σκότωνα” και δεν ντρέπεσαι να μου λες ότι δε λες τίποτα.

Αμβρόσιος (χαμογελώντας): Αστείο ήταν, αστείο…

Εγώ: Αστείο ε; Μα τι να σου πω…”

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Χρήστος Ρούσσος, αποφάσισε να δώσει το “παρών” στο δικαστήριο θέλοντας να υπερασπιστεί τους εννέα ομοφυλόφιλους οι οποίοι “ανέλαβαν να σηκώσουν το βάρος της υπεράσπισης και της αξιοπρέπειας όλων μας. Θεώρησα χρέος μου, αφού δεν ήμουν και εγώ μηνυτής, να είμαι στην ομάδα συμπαράστασης… Έγινε μια αρχή που θα έχει και συνέχεια σε επόμενα δικαστήρια έως το Στρασβούργο”.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ