Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για το συλλαλητήριο – Πού θα στηθούν κλούβες των ΜΑΤ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής για την Μακεδονία.

Το ραντεβού των διοργανωτών με τον κόσμο είναι στην πλατεία Συντάγματος στις 2.00 το μεσημέρι ενώ οι αντιεξουσιαστές ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

Οι αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο συγκρούσεων μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστιών και ακροδεξιών ή και για μεμονωμένα επεισόδια. Ενώ πάντα υπάρχει και η ανησυχία για δράση της ομάδας του «Ρουβίκωνα» πριν το συλλαλητήριο.

Σήμερα έγινε η πρώτη σύσκεψη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μεταξύ των αξιωματικών της Ασφάλειας και των διοργανωτών και αποφασίστηκαν τα πρώτα μέτρα ασφαλείας.

Μάλιστα αύριο Πέμπτη ή το αργότερα την Παρασκευή θα εκδοθεί και η επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ με όλες τις λεπτομέρειες.

Πάντως αντιπροσωπεία των διοργανωτών θα πάει στη ΓΑΔΑ αύριο Πέμπτη προκειμένου να ζητήσει εκ νέου αύξηση των μέτρων ασφαλείας φοβούμενη επεισόδια ή προβοκάτσια.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό τουλάχιστον σε τρία σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος θα δημιουργηθούν φραγμοί από την ΕΛΑΣ προκειμένου να αποτραπεί η επαφή αντιεξουσιαστών με την κεντρική συγκέντρωση του συλλαλητηρίου.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 κλούβες των ΜΑΤ θα τοποθετηθούν στα λουλουδάδικα, στην Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής. Ο άλλος “φραγμός” θα στηθεί είτε στην Βουκουρεστίου, είτε στην Αμερικής για να μην μπορούν να πλησιάσουν οι αντιεξουσιαστές και θα υπάρχει “φραγμός” στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Ειδικός σχεδιασμός θα υπάρξει και για τα λεωφορείο που θα καταφθάσουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα. Τόσο στις εθνικές οδούς θα υπάρχει αυξημένη περιπολία της ΕΛΑΣ όσο και στους χώρους που θα παρκάρουν, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις και φθορές.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ