Το πόρισμα για τον έλεγχο της αλληλογραφίας του Λουκά Παπαδήμου – Η διαδρομή των τρομοδεμάτων

Πέντε μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου από έκρηξη παγιδευμένου φακέλου, ολοκληρώθηκε η έρευνα της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής για τους χειριστές και τα συστήματα ελέγχου x-ray.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, τη διενέργεια της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για την εξακρίβωση των ευθυνών πραγματοποίησε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής, η οποία πήρε καταθέσεις από όλους του εμπλεκομένους, με βασικό σκοπό να δοθούν απαντήσεις για τα κενά ασφαλείας και ειδικότερα να εντοπιστεί η “τρύπα” στο σύστημα ελέγχου της αλληλογραφίας, καθώς το μοιραίο δέμα-βόμβα πέρασε από μηχάνημα x-ray και χαρακτηρίστηκε ασφαλές.

Η κρίσιμη έρευνα επικεντρώθηκε στον χώρο και τον χειριστή που ήλεγξε το δέμα, όχι μόνο από το x-ray της Βουλής, πως αρχικά είχε αναφερθεί, αλλά και σε διαφορετικό δέμα που είχε σχήμα βιβλίου και παραδόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό από τον συνοδό ασφάλειας του.

Ωστόσο, δεν καταλήγει εάν το κενό ασφαλείας, το οποίο επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του, εντοπίζεται στη Βουλή ή στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει το “Έθνος”, ο τελευταίος, φέρεται να αναφέρει ότι παρέδωσε το επίμαχο δέμα και ότι το είχε ελέγξει στην Τράπεζα της Ελλάδος, γεγονός το οποίο είχε πει και στους λοιπούς αστυνομικούς – συνοδούς κατά τη στιγμή της έκρηξης.

Τελικά, απαντήσεις για την “αόρατη” βόμβα δεν δόθηκαν, αλλά στο πόρισμα συμπεριλαμβάνονται λεπτομέρειες για όσα προηγήθηκαν της έκρηξης του τρομοπακέτου.

Από την έρευνα προκύπτει ότι συνοδός του κ. Παπαδήμου μετέβη το πρωί της 25ης Μαΐου 2017 και πέρασε από τα μηχανήματα x-ray του Κοινοβουλίου τέσσερις φακέλους, τους οποίους είχε παραλάβει από την οικία του πρώην Πρωθυπουργού στο Ψυχικό.

Ο χειριστής του ανιχνευτικού μηχανήματος είχε σχετική πιστοποίηση για τη διενέργεια αυτού του είδους των ελέγχων, όμως δεν εντόπισε τίποτα μυστήριο.

Συνολικά, ο χειρισμός της υπόθεσης είχε ως αποτέλεσμα να μην εντοπιστεί το κενό ασφαλείας που επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ