Στα ίχνη των εκτελεστών του Ζαφειρόπουλου η ΕΛ.ΑΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές για την ταυτότητα των δύο δραστών που δολοφόνησαν τον δικηγόρο, θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψή τους.

Από την πρώτη στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να διερευνά εξονυχιστικά όλα τα πιθανά σενάρια για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τα κίνητρα των δραστών.

Οι δράστες είχαν επικοινωνήσει με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κινητό του τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού μαζί του, προσποιούμενοι τους πελάτες. Ο ένας δήλωσε ότι ο αδελφός του είχε συλληφθεί και πως ήθελε να αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο. Στη συνέχεια πήγαν στο γραφείο του γύρω στις 6:30 το απόγευμα και συνομίλησαν με τον δικηγόρο και τον συνεργάτη του επί 20 περίπου λεπτά στην αίθουσα συσκέψεων.

Αργότερα, μετακινήθηκαν στο προσωπικό γραφείο του δικηγόρου. Ο ποινικολόγος κρατούσε ιδιόχειρες σημειώσεις για την υπόθεση την οποία ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να του αναθέσουν. Οι Αρχές έκαναν “φύλλο και φτερό” αυτές τις σημειώσεις, αναζητώντας πληροφορίες για τους δράστες.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δράστες είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και μιλούσαν “σπαστά” ελληνικά. Δεν φαίνεται να έκαναν ιδιαίτερες προσπάθειες να κρύψουν την ταυτότητά τους, καθώς οι αστυνομικοί συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το γραφείο του δικηγόρου.

Αμέσως μόλις ακούστηκε ο πυροβολισμός, ο συνεργάτης του μπήκε στο γραφείο, όπου βρήκε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος ήταν ακόμα ζωντανός. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο ποινικολόγος λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή κάτι του ψέλλισε. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι δράστες πριν φύγουν πήραν και ένα μικροποσό από τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου – 40 με 60 ευρώ- πιθανόν για να φανεί ότι επρόκειτο για ληστεία.

Ο συνεργάτης του ποινικολόγου είπε ότι δεν είχε ξαναδεί τους δράστες ενώ δήλωσε πως έχει την εντύπωση ότι το ίδιο ίσχυε και για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Η κατάθεσή του συνεργάτη του

“Ανοίξαμε την εξώπορτα με το μπουτόν. Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κλείσει ένα ραντεβού και τους περίμενε στις 18:30. Ανέβηκαν επάνω οι δύο κύριοι, περίμεναν για λίγο και αμέσως μετά πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων. Οι δύο άνδρες άρχισαν να μας λένε για την υπόθεσή τους. Λίγη ώρα μετά πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη κι εγώ χρειάστηκε 2 ή 3 φορές να βγω και να σηκώσω κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την τελευταία φορά που τους άφησα μόνους άκουσα ένα θόρυβο, ξαφνιάστηκα και είδα τους δύο άνδρες να φεύγουν γρήγορα και να κρατούν και οι δύο στα χέρια τους όπλα. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ