• Γέμισαν τους τοίχους με αφίσες που προτρέπουν σε επιθέσεις κατά του καθηγητή Άγγελου Συρίγου

  8:56 πμ, Τετάρτη 04 Οκτ 2017 8:56 πμ, Τετάρτη 04 Οκτ 2017

  Με την ίδια αφίσα που φέρει τη φωτογραφία του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου έχουν γεμίσει, οι τοίχοι του ιδρύματος, αλλά και πολλές γωνιές στο Κουκάκι, τα Εξάρχεια και τις οδούς Ασκληπιού και Μαυρομιχάλη. Η αφίσα έχει τίτλο «Αυτός είναι ο φασίστας» και συνοδεύεται από κείμενο κατά του πανεπιστημιακού.

  Σύμφωνα με την Καθημερινή, η στοχοποίηση του κ. Συρίγου προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Συγκλήτου του Παντείου, η οποία σε ανακοίνωσή της μίλησε για «κυκλοφορία αφίσας δίκην ρωμαϊκών προγραφών». Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, καθηγητές του ιδρύματος έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλία για την υπογραφή, απ’ όλο το προσωπικό του Παντείου, κειμένου καταδίκης της αφίσας και όσων κρύβονται πίσω από αυτή.

  Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απειλείται ο κ. Συρίγος. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πανεπιστημιακός είχε επικρίνει δύο φοιτητές, όχι του Παντείου, που έκαναν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του ιδρύματος, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα μια άλλη μικρή ομάδα φοιτητών να τον ξυλοκοπήσει. Ο πρώτος φοιτητής ήδη καταδικάστηκε, ενώ στις 9 Οκτωβρίου είναι η δίκη του δευτέρου.

  Σύμφωνα με την Καθημερινή, μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου, ο κ. Συρίγος έχει απειληθεί από ομάδες που διέκοψαν το μάθημά του στο Πάντειο, ενώ το τελευταίο επεισόδιο ήταν την περασμένη Δευτέρα σε εκδήλωση στα Ιωάννινα. Λίγο μετά την έναρξή της, 35 άτομα, με συνθήματα κατά του κ. Συρίγου, εισέβαλαν στην αίθουσα και άρχισαν να καταστρέφουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό με σαφή στόχο να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

  Με ανάρτησή του στο twitter o πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά "να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για τη δημόσια υποκίνηση βίας και να παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας".

  Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

  Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι, στην οποία αναφέρει:

  "Οι τραμπουκισμοί, η βία, η στοχοποίηση ανθρώπων στο όνομα μάλιστα της ελευθερίας, που αποτελούν συχνό φαινόμενο στα ΑΕΙ, πρέπει να λάβουν τέλος, τονίζει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του".

  "Η στοχοποίηση του πανεπιστημιακού Άγγελου Συρίγου, όποια στολή κι αν φορούν οι διώκτες του, είναι καθαρά φασιστική ενέργεια και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό πολίτη" προσθέτει το Ποτάμι.

  "Ο καθηγητής έχει γίνει επανειλημμένα στόχος φασιστοειδών επειδή τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε κάποιους που κολλούσαν αφίσες σε φρεσκοβαμμένο τοίχο της σχολής του. Οι τραμπουκισμοί, η βία, η στοχοποίηση ανθρώπων στο όνομα μάλιστα της ελευθερίας (!), που αποτελούν συχνό φαινόμενο στα ΑΕΙ, πρέπει να λάβουν τέλος" καταλήγει το Ποτάμι.

  "Προγραφές γίνονται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε δημοκρατίες. Είναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας στον καθηγητή Συρίγο και καλούμε φοιτητές, καθηγητές, πολίτες και φορείς να σταθούν απέναντι από τις ομάδες τραμπούκων που θέλουν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας. Οι διώκτες της ελευθερίας της έκφρασης, με κάλυψη το άσυλο, πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών», καταλήγει.

  Πηγή πληροφοριών: Καθημερινή

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα