Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τους δράστες της απαγωγής Λεμπιδάκη

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστεί και ο τελευταίος εμπλεκόμενος πίσω από τη απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Το κουβάρι της υπόθεσης έχει αρχίσει να ξετυλίγεται, αποκαλύπτοντας σιγά-σιγά όλες τις πτυχές για το πώς έδρασαν οι απαγωγείς, ποιο είναι το προφίλ των ανθρώπων αυτών που κρατούσαν για έξι ολόκληρους μήνες τον 53χρονο επιχειρηματία ζητώντας ένα υπέρογκο ποσό για την απελευθέρωση του.

Οι άνδρες της αστυνομίας ψάχνουν, ερευνούν και εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή κάθε καινούργιο στοιχείο, που έρχεται στα χέρια τους, προκειμένου να φτάσουν και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Έρευνες διεξάγονται σε αρκετές περιοχές εκτός και εντός της Κρήτης, σε μέρη όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν μεταφέρει οι απαγωγείς το Μιχάλη Λεμπιδάκη, αποθήκες, ποιμνιοστάσια, συλλέγοντας κάθε στοιχείο, που θα τους φανεί χρήσιμο για να φτάσουν στην ταυτότητα και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί επτά άνδρες και ένα ανήλικο κορίτσι, αν και από την αρχή στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονταν συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν συμμετοχή στην υπόθεση και αφέθηκαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας, ο 60χρονος μεσίτης που είχε μπλέξει και την ανήλικη κόρη του, ένας 23χρονος αγρότης, ο 45χρονος που είχε κατηγορηθεί για εμπρησμό σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο 40χρονος φύλακας, ένας 59χρονος και ένας 46χρονος ακόμη αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, με τους έξι από αυτούς να απολογούνται το ερχόμενο Σάββατο, ενώ ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι οι εξής: Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός. Οι παραπάνω είναι οι σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ αντιμετωπίζουν και πλημμελήματα.

Πηγή πληροφοριών: cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ