Νέο περιστατικό με πυροβολισμό αδέσποτου σκύλου στον Διόνυσο – Τι λέει στο enikos.gr η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου

Ένα νέο αποτρόπαιο περιστατικό με θύμα ένα αδέσποτο σκυλάκι σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Πλατύ Χωράφι, στον Διόνυσο Αττικής.

Το σκυλάκι βρέθηκε τραυματισμένο από την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Διονύσου, Βάσω Γώγου, αφού είχε πυροβοληθεί εξ επαφής. Όταν βρέθηκε, το αδέσποτο ζώο είχε τις αισθήσεις του και εσπευσμένα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο και γίνονται προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή.

Το περιστατικό αυτό, είναι το έβδομο στη σειρά από το 2015, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν πυροβοληθεί πάλι αδέσποτα σκυλιά. Την τελευταία φορά που δύο σκυλιά είχαν βρεθεί νεκρά από πυροβολισμό στο κεφάλι, ήταν στις 18 Μαΐου 2017.

Η κ. Γώγου, μιλώντας στο enikos.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “Από το 2015 συμβαίνουν αυτά τα απάνθρωπα περιστατικά, σε μία περιοχή του Διονύσου, η οποία είναι ερημική, αφού έχει παντού γύρω χωράφια, εκτός από 2-3 μικρά αγροτόσπιτα. Τα αδέσποτα που βρίσκονται στην περιοχή φροντίζονται καθημερινά από τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου, ενώ έχει προσληφθεί και υπηρεσία σεκιούριτι, η οποία περνά καθημερινά πολλές φορές και ελέγχει ότι όλα τα αδέσποτα βρίσκονται εκεί και είναι σώα”.

“Δεν μπορεί όλα τα περιστατικά να είναι τυχαία ή άσχετα μεταξύ τους. Το πιθανότερο είναι πως ευθύνεται ένας άνθρωπος, ο οποίος ή είναι διεστραμμένος ή θέλει να προειδοποιήσει ώστε να φύγουν τα αδέσποτα από την περιοχή, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Είναι πραγματικά τραγικό”, τόνισε η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου, ενώ υπογράμμισε ότι όλα τα περιστατικά έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία.

Επιπλέον, η κ. Γώγου, επισημαίνει πως όλα τα συμβάντα έχουν λάβει χώρα κάθε φορά μεταξύ 4 μ.μ. και 7:30 μ.μ.

Πηγή φωτό: Αρχείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ