Σκοτώνει σκυλιά με “νέου τύπου” αεροβόλο – Τι καταγγέλλει στο enikos.gr πρόεδρος φιλοζωικού Συλλόγου

Αναστάτωση έχει προκληθεί στις φιλοζωικές οργανώσεις της Αττικής, από τα δολοφονικά χτυπήματα “εκτελεστή”, κατά σκύλων, με τελευταίο αυτό που συνέβη στον Διόνυσο.

Χθες, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Διονύσου, Βάσω Γώγου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, αναφέρθηκε στην αποτρόπαια πράξη αγνώστου που σκοτώνει σκυλιά πυροβολώντας τα στο κεφάλι στην περιοχή του Διονύσου.

“Από το 2015 και μετά γίνεται κάτι απάνθρωπο σε μία περιοχή ονομαζόμενη Πλατύ Χωράφι του Διονύσου, είναι μία περιοχή όπου απαγορεύεται να οικοδομήσεις, άρα ο χώρος βάσει του νόμου ανήκει στα δέντρα και στα ζώα. Τα όποια ζωάκια βρίσκονται εκεί τα φροντίζουν καθημερινά μέλη του συλλόγου. Εκλεκτικά σε αυτό το σημείο γίνεται μία εν ψυχρώ εκτέλεση. Βρίσκουμε τα ζώα πυροβολημένα στο κεφάλι… Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είμαι ειδικός, πρόκειται για πυροβόλο όπλο, δεν πρόκειται ούτε για καραμπίνα, ούτε για αεροβόλο. Είναι τρομακτικό να κυκλοφορεί ένας τέτοιος άνθρωπος”.

Το enikos.gr, επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Φιλοζωικής Ραφήνας – Πικερμίου “Πήγασος”, Γιούλη Μαυράκη, η οποία δήλωσε ότι το αποτρόπαιο περιστατικό στον Διόνυσο, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχής της Ραφήνας και πιστεύει ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος.

“Αυτή η τραγωδία συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια. Το πρώτο περιστατικό συνέβη έξω από το δικό μας καταφύγιο, όταν ένας άγνωστος δελέασε τρία-τέσσερα ενήλικα σκυλιά και τα σκότωσε εξ΄επαφής με αεροβόλο όπλο ακριβώς στο ίδιο σημείο, ανάμεσα στα μάτια. Τα πρώτα δύο χρόνια τα “χτυπήματα” γίνονταν από τέλος Φεβρουαρίου έως τέλος Απριλίου, αλλά φέτος η κατάσταση έχει ξεφύγει”.

Όπως δηλώνει η κ. Μαυράκη στο enikos.gr, o άγνωστος τον επόμενο χρόνο από το πρώτου “χτύπημα”, συνέχισε την αποτρόπαια δράση του στις γειτονιές της Ραφήνας, με τα τελευταία περιστατικά να γίνονται σε κοντινή απόσταση από το καταφύγιο.

“Δώδεκα περιστατικά έως τώρα. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλα”

Η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Ραφήνας – Πικερμίου ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, τα περιστατικά με τους θανάσιμους τραυματισμούς στα ανυπεράσπιστα σκυλιά είναι δώδεκα, συμπληρώνει όμως πως υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτά είναι πολλά περισσότερα, τα οποία είτε επειδή ο κόσμος πιστεύει ότι είναι από τροχαία ατυχήματα, είτε κάτι άλλο, θάβονται και δεν συγκαταλέγονται στην “αιματηρή λίστα. “Πιστεύουμε ότι είναι και άλλα περιστατικά, αλλά τα θάβουν και δεν μας το λένε”.

Τα στοιχεία της Αστυνομίας και το “νέου τύπου” αεροβόλο

“Από την αρχή αυτών των περιστατικών έχουμε κάνει μήνυση κατά αγνώστου. Τα στοιχεία της βαλλιστικής εξέτασης από το βλήμα των σκύλων που έχουν βρεθεί “εκτελεσμένοι” δείχνουν αεροβόλο νέου τύπου”, αποκαλύπτει η κ. Μαυράκη, η οποία κάνει έκκληση, μέσω του enikos.gr, όποιος γνωρίζει κάτι ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα της Φιλοζωικής “Πήγασος”, ώστε να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό του “δολοφόνου”.

“Μαρτυρίες δεν υπάρχουν. Ο κόσμος φοβάται”, αναφέρει η κ. Μαυράκη και συμπληρώνει: Το τελευταίο περιστατικό έγινε πριν από τρεις εβδομάδες σε γειτονιά της Ραφήνας. Κάνουμε έκκληση σε όποιον γνωρίζει να μας δώσει πληροφορίες, έστω και ανώνυμες.

Είναι το ίδιο σφαιρίδιο με αυτό που σκότωσε το σκυλί στον Διόνυσο”

“Ο άνθρωπος είναι άρρωστος”, τονίζει η ίδια και προσθέτει: “το ίδιο σφαιρίδιο που σκότωσε το σκυλί στον Διόνυσο, είναι ίδιο με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στα περιστατικά στη Ραφήνα”.

“Πριν από δύο εβδομάδες έγινε και άλλο περιστατικό στη Νέα Μάκρη”, ανέφερε κλείνοντας, κάνοντας έκκληση για άλλη μία φορά στους κατοίκους των περιοχών να δώσουν όποια πληροφορία έχουν για αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Φιλοζωικής Ραφήνας – Πικερμίου “Πήγασος” είναι

Υπεύθυνος επικοινωνίας: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΥΡΑΚΗ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937439623

Email επικοινωνίας: [email protected]

Διεύθυνση: ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ

Πόλη: ΔΙΩΝΗ ΠΙΚΕΡΜΙ

Τ.Κ.: 19009

Facebook link σελίδας: https://www.facebook.com/PegasusFilozwikiRafinasPikermiou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ