Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Δυτική Αχαΐα – Εκκενώθηκαν οικισμοί – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν 86 πυροσβέστες με 43 οχήματα μαζί με πεζοπόρο τμήμα 23 ατόμων στην Αχαΐα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη ρίψεις νερού επιχειρούν και δύο αεροσκάφη, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν να κρατήσουν τα πύρινα μέτωπα μακριά από τις κοινότητες ‘Αρλα, Τζάιλο, Πετροχώρι και Ελαιοχώρι, στην Δυτική Αχαΐα που έχουν προληπτικά εκκενωθεί.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη».

Να σημειωθεί, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Πηγή ΦΩΤΟ: tempo24.gr

Δείτε το βίντεο από το tempo24.gr:

Τι ανέφερε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στη Δυτική Αχαΐα, κοντά στο Σαντομέρι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους οι κοινότητες Άρλα, Ελαιοχώρι και Πετροχώρι.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες Άρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 86 άνδρες, 43 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Πηγή φωτό-βίντεο: tempo24, patrisnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ