Αεροπλάνο κύλησε και βγήκε εκτός διαδρόμου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Ρόδος – Κατοβίτσε (Πολωνίας) παραλίγο να βγει χθες εκτός του διαδρόμου, όταν στην διάρκεια έναρξης της εκκίνησής του από το αεροδρόμιο της Ρόδου κι ενώ είχαν επιβιβαστεί οι 195 επιβάτες, όταν αφαιρέθησαν οι τάκοι ακινητοποίησής του από τον χώρο στάθμευσης, κύλησε ανεξέλεγκτο με αποτέλεσμα το μπροστινό του σύστημα να καταλήξει εκτός διαδρόμου και να ακινητοποιηθεί.

Το περιστατικό, που ευτυχώς δεν έθεσε σε κανένα κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, διαδραματίστηκε στις 11 το πρωί της Παρασκευής, στο αεροδρόμια Διαγόρας Ρόδου.

Στο αεροδρόμιο, αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί ασφαλείας, και στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα και ειδικά εκπαιευμένοι υπάλληλοι, επιβλέποντας έτσι την ασφαλή έξοδο – αποβίβαση των επιβατών.

Το αεροσκάφος παρέμεινε στο αεροδρόμιο και οι επιβάτες μετακινήθηκαν στον προορισμό τους με άλλη πτήση. Έγινε έλεγχος στο σύστημα και διαπιστώθηκε ότι δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης.

Το αεροσκάφος αναχώρησε κενό επιβατών κι αφού έγινε οι απαραίτητες επισκευές και ο προβλεπόμενος τεχνικός έλεγχος, αργά το βράδυ της Παρασκευής με προορισμό την Πολωνία.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό:

Στο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών του έναντι αεροδρομίου, αεροπλάνο που θα εκτελούσε την πτήση Ρόδος – Κατοβίτσε Πολωνίας, με εξαμελές πλήρωμα και (195) επιβάτες, κατά την έναρξη της εκκίνησής του από το χώρο στάθμευσης για το διάδρομο απογείωσης, μόλις αφαιρέθηκαν οι τάκοι ακινητοποίησης κύλησε προς μπροστά, με αποτέλεσμα το ρινικό σύστημα προσγείωσής του να εισέλθει σε χωμάτινη έκταση και να ακινητοποιηθεί. Επιβάτες αποβιβάσθηκαν από το αεροσκάφος και θα μεταβούν στον προορισμό τους με άλλες πτήσεις. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων.

ΠΗΓΗ: Rodiaki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ