Υπό πολιορκία από τα συνδικάτα η Βουλή την ώρα της ψηφοφορίας για τα μέτρα 4,9 δισ. ευρώ

Σε ασφυκτικό κλοιό συνδικάτων, επιστημονικών φορέων, εργαζομένων και συνταξιούχων θα βρίσκεται σήμερα το απόγεμα η Βουλή την ώρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα. 

Μετά τη χθεσινή γενική 24ωρη απεργία και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, τα συνδικάτα σήμερα δίνουν ραντεβού με δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε πλατεία Συντάγματος από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην πλατεία Ομονοίας από το ΠΑΜΕ.

Οι διοικήσεις των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μαζί με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν ένα βροντερό «παρών» στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας τη δυναμική αντίδρασή τους «στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων». «Την ημέρα που θα ψηφίζεται το βάρβαρο και αντιλαϊκό τέταρτο μνημόνιο, να δώσουμε ένα βροντερό «παρών» εκφράζοντας τη δυναμική αντίδρασή μας στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων.

Ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να μπει ένα τέλος στις μνημονιακές πολιτικές» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών.

Επιστημονικοί φορείς και ελεύθεροι επαγγελματίες

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας κατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν, με ανακοίνωσή τους, «κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό» και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή.

Οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας οργανώνουν συγκέντρωση σήμερα, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 19:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, να δείξουν έμπρακτα στους εκπροσώπους του λαού ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται.

Την ίδια ώρα, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, κάλεσμα απευθύνουν και αντιεξουσιαστές.

Στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ

Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που διοργανώνονται σήμερα το απόγευμα σε κάθε πόλη καλεί το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας.

Συνταξιούχοι το πρωί

Παράλληλα το ΠΑΜΕ στηρίζει και την συγκέντρωση συνταξιούχων στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Στη μία το μεσημέρι συγκέντρωση έχει ανακοινώσει το Συνδικάτο ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια- Χειρόφρενο σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν δεμένα μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο πλαίσιο νέας 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΝΟ

Όσον αφορά τα λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα θα έχουν στάσεις εργασίας στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας. Θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ