Δωρεάν κτίριο για 20 χρόνια παραχωρεί στην ΕΛ.ΑΣ. ο δήμαρχος Φυλής

Πρωτόκολλο συνεργασίας, που περιλαμβάνει την παραχώρηση κτιρίου, καθώς και την από κοινού συμμετοχή στην αγορά περιπολικών, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με το δήμο Φυλής

Το πρωτόκολλο που χαρακτηρίζεται από τους πρωταγωνιστές του ως προπομπός μιας νέα εποχής στην σχέση Αστυνομίας- Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της «απόλυτης αστυνόμευσης» σε τοπικό επίπεδο, υπογράφηκε σε προγραμματισμένη εκδήλωση στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από τον γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, και τον δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ο δήμος Φυλής παραχωρεί δωρεάν το κτήριο της Πολεοδομίας για 20 χρόνια, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ θα εγκατασταθούν μόνιμα οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. 

Παράλληλα ο δήμος θα συμμετάσχει σε μεγάλο βαθμό στην αγορά 15 νέων περιπολικών τζιπ για την αστυνομία και στην κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τμηματικά εντός του 2016 και μέχρι το τέλος του Α’ εξαμήνου του 2017. 

Από την πλευρά της, η Αστυνομία εκτός των άλλων, θα ενισχύσει την εμφανή παρουσία στην περιοχή, η οποία παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες και αυξημένη εγκληματικότητα,.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία και ο δήμος Φυλής, ήδη συνεργάζονται με θετικά αποτελέσματα σε τομείς που αφορούν στον έλεγχο της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεων και άλλων χώρων, στην πάταξη του παρεμπορίου, στην προστασία κοινόχρηστων χώρων, κήπων, παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων, και σε θέματα τροχαίας καθώς και παραβάσεων του Οικοδομικού Κανονισμού. 

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον δήμαρχο Φυλής, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως «έχουμε υπογράψει αρκετές τέτοιου είδους προγραμματικές συμβάσεις ή μνημόνια συνεργασίας, με την Περιφέρεια Αττικής, με το δήμο Αθηναίων, με το δήμο Λαμιέων, το Δήμο Λοκρών και με αρκετούς άλλους Δήμους. Όμως η σημερινή συνεργασία, κατά τη γνώμη μου έχει αρκετές διαφορές και μπορεί να λειτουργήσει και ως προπομπός για τις επόμενες, που ευελπιστώ να συνάψουμε και με άλλους δήμους της χώρας». 

Ο κ. Αναγνωστάκης τόνισε ακόμα ότι μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να επιστραφεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο για την αναδιάταξη της Αστυνομίας, που αφορά κυρίως τις περιφερειακές δυνάμεις του Σώματος, ώστε να υποβληθεί για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αρχίσει η υλοποίηση από τον Σεπτέμβριο. 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, χαρακτήρισε το Μνημόνιο Συνεργασίας «σημαντικό γεγονός στη σχέση του Σώματος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», με το οποίο πρωτίστως «διαμορφώνεται μία νέα σχέση μεταξύ του αστυνομικού προσωπικού και των πολιτών, η οποία χαρακτηρίζεται από τη συνεργασία, την αποδοχή και την αμοιβαία κατανόηση». 

Ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, έπλεξε τέλος το εγκώμιο του γενικού γραμματέα Δ. Αναγνωστάκη, (ο οποίος προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση), τον αποκάλεσε «μέντορα του» και τόνισε: «Είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω την Ελληνική Αστυνομία, ώστε η περιοχή Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Χασιά, δηλαδή ο δήμος Φυλής, αλλά και οι όμορες περιοχές, Μενίδι, Αχαρνές και Ασπρόπυργος, να έχουν την απόλυτη αστυνόμευση… Ο δήμος θα κάνει τα πάντα, ώστε να βρίσκεται δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία. Για μένα λογικές ότι «η Αστυνομία μακριά από μας», ή η λέξη «μπάτσοι» έχουν σταματήσει και δεν υπήρξαν ποτέ, γιατί όταν συμβεί κάτι άσχημο, όσο και κάποιοι να αντιπαθούν την Αστυνομία λένε «πάρε τηλέφωνο το 100». Άρα την Αστυνομία τη θέλουμε πρώτη γραμμή. Λυπάμαι που βλέπω τους αστυνομικούς να έχουν μισθούς ένδειας, μισθούς πείνας και να μην έχουν αυτοκίνητα και να μην έχουν βενζίνη στα περιπολικά. Γιατί κάνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα, ώστε εμείς να είμαστε ήρεμοι και να κοιμόμαστε τα βράδια ήρεμα». 

Ο κ. Παππάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος όπως είπε, είναι φίλος του και είχαν από την πρώτη στιγμή συζητήσει το θέμα της αστυνόμευσης στην περιοχή του. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τον οποίο συναντήθηκε χτες, έκανε παρέμβαση και τον παρέπεμψε σε «σε δύο εξαίρετους επιτρόπους στο Ελεγκτικό Συνέδριο», προκειμένου να αποφευχθούν «τα αγκυλώματα της γραφειοκρατίας» και να προχωρήσουν γρήγορα τα οικονομικά θέματα για την ενίσχυση της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Προκάλεσε με την κατάθεση της στο δικαστήριο η αδελφή του Ρουπακιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ