Ένταση στη δίκη για το σχέδιο “Γοργοπόταμος”

Της Άννας Κανδύλη

Οξεία επίθεση με απειλές και ύβρεις δέχτηκαν σήμερα στον Κορυδαλλό οι δικαστές από καταδικασμένους ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, στη δίκη των 28 κατηγορουμένων για το σχέδιο Γοργοπόταμος.

Πρόκειται για το σχέδιο που αφορούσε στην ανατίναξη μέρους του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση των καταδικασθέντων μελών της οργάνωσης που αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Κατηγορούμενοι, εξύβρισαν την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή, την απείλησαν και φέρονται να της πέταξαν πλαστικά διαχωριστικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ:  Α… γ… Δε θα σε σώσουν ούτε δέκα μπάτσοι. Θα σε χώσω κάτω από τη γη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ησυχία, ντροπή σας. Θα σας βγουν ξινά τα γέλια

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ : Κ…..

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτά στις  φιλενάδες σας.

Ένας εκ των κατηγορουμένων ο Χρήστος Τσάκαλος φέρεται δε να κινήθηκε απειλητικά προς την έδρα, αλλά τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί. Το δικαστήριο απέβαλε από τη διαδικασία κάποιους κατηγορούμενους ενώ οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν η πρόεδρος συνέχισε τη διαδικασία ενώ απουσίαζαν τόσο ο συνήγορος του Τσάκαλου όσο και ο ίδιος.  

Η επιχείρηση «Γοργοπόταμος»

Η δίκη για το σχέδιο Γοργοπόταμος έχει ξεκινήσει εδώ και 3 μήνες. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει καταθέσει ούτε ένας μάρτυρας ενώ η κόντρα μεταξύ έδρας και κατηγορουμένων ξεκίνησε όταν η πρόεδρος προσπάθησε να συνεχίσει τη διαδικασίας χωρίς τους δικηγόρους υπεράσπισης οι οποίοι δεν είχαν άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο.

Διαβάστε επίσης:

Λήστευαν και βασάνιζαν ηλικιωμένους – ΦΩΤΟ 

Αλλάζουν οι όροι στη χορηγήση άδειας οπλοφορίας – Δείτε τα ερωτηματολόγια των εξετάσεων

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ