Άγνοια για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά δηλώνει ο Όσβαλντ

Άγνοια για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα δηλώνει ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ που καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας στην υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών ASRAD από τη γερμανική εταιρία ATLAS στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραπεζίτης που φέρεται ως κατηγορούμενος σε τέσσερις υποθέσεις,  για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα και πως δεν εξυπηρέτησε ποτέ  πολιτικά πρόσωπα που έπαιρναν μίζες, ούτε γνωρίζει οτιδήποτε για μαύρο χρήμα.

Το μόνο που  παραδέχεται είναι ότι άνοιξε στο παρελθόν έναν τραπεζικό λογαριασμό για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, αλλά επιμένει  πως δεν γνώριζε ότι τα χρήματα που κατέληξαν σε αυτό το λογαριασμό προέρχονταν από μίζες ούτε ότι ο Κάντας ήταν κρατικός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Κάντας που είναι επίσης κατηγορούμενος σε μια σειρά από υποθέσεις διαφθοράς έχει παραδεχτεί ότι πήρε μίζες και έχει κατονομάσει τον Όσβαλντ ως τον τραπεζίτη που φρόντιζε για το ξέπλυμα  του μαύρου χρήματος.

Ο Όσβαλντ  τις επόμενες ημέρες θα απολογηθεί και ως κατηγορούμενος για δύο εξοπλιστικά προγράμματα, την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson. Ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τις υποθέσεις της SIEMENS και των υποβρυχίων.

Διαβάστε επίσης:

Μάρδας: Στα 278,7 δισ. ευρώ οι γερμανικές αποζημιώσεις

ΕΣΕΕ: Ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ