Άρθρο του Διονύση Τσακνή στο enikos.gr: Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ

Πρώτη καταχώρηση: 24/02/2015 - 20:06

Τελευταία δημοσίευση: 26/02/2015 03:38Κοινωνία

Άρθρο του Διονύση Τσακνή στο enikos.gr: Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ

Διαβάστε το άρθρο του Διονύση Τσακνή στο enikos.gr. Ο κ. Τσακνής απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γράφει: 

 

 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Αγαπητέ Αλέξη

 

Δεν ανήκω στους κακόπιστους. Φιλύποπτος -λόγω και ηλικίας ίσως- μπορεί. Ανυποψίαστος ποτέ. Στο δίλημμα αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, απαντώ συνήθως, καλά πληροφορημένος αισιόδοξος και αφήνω πάντοτε το χρόνο ή τη ζωή που θα ‘λεγε κι ο Χαρίλαος να αποδείξει αν και κατά πόσο οι ελπίδες κι οι προσδοκίες δικαιώνονται ή αν μένουν φρούδες και ανεκπλήρωτες.

Ο πήχυς, μπήκε ψηλά και σε μια περίπτωση διάψευσης, η πτώση γίνεται πιο επώδυνη. Πτώση που αφορά στη συλλογική απογοήτευση και στην επαναδιατύπωση μιας επικίνδυνης γενίκευσης: «Δε βαριέσαι, όλοι ίδιοι είναι».

Δάκρυσα, όταν μετά την ορκωμοσία σου ως πρωθυπουργού, πήγες στο θυσιαστήριο της Καισαριανής για να αποτίσεις φόρο τιμής στους 200 κομουνιστές- θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας.

Συμμερίστηκα τη συγκίνησή σου στην τελευταία αποστροφή του λόγου σου, στην παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής σου, παρά το ότι τις βρήκα στο σύνολό τους μικρότερες των προσδοκιών μου.

Χαιρέτησα τη δήλωσή σου για τις κόκκινες γραμμές που θα έθετες στους με ιταμό τρόπο συμπεριφερόμενους συνομιλητές σου.

Χάρηκα την απάντησή σου στο φερέφωνο των δανειστών, που σ’ επισκέφτηκε στο γραφείο σου τη δεύτερη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σου. Νταής σε μπλουμ –αν δεν κάνω λάθος στο όνομά του.

Και δεν ήμουν μόνος! Εκατομμύρια άνθρωποι σ΄ αυτόν τον τόπο, αισθάνθηκαν έστω μια ανάταση, ανεξαρτήτως αν σε στήριξαν εκλογικά, ή αν πίστεψαν στο σύνολο των δεσμεύσεών σου.

Μια φωνή επιτέλους, ένα όχι, που δε θα μείνει απλώς, στη φραστική διατύπωση, αλλά θα πάρει σάρκα και οστά στα έργα.

 

Σύντροφοί μου του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν έχω διαβάσει στη ζωή μου πιο άθλια ελληνικά. Έμοιαζε σα να είχα βάλει το κείμενο της συμφωνίας στο google translator.

Θυμήθηκα τα διαφημιστικά μηνύματα παγίδες, που δεχόμαστε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: «Χαιρετισμούς, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας συνδέεται με τον αριθμό των εισιτηρίων: 5647. Έχετε στρατολογήσειως δικαιούχος για μια προσωπική δωρεά, από την κα Έβελυν Ήρα Curry απαντήσει αμέσως για περισσότερες πληροφορίες.»

Τέτοιο ακριβώς.

Προτίμησα λοιπόν, παρά το ότι δεν κατέχω την Αγγλική τόσο καλά όπως η κα Παναρίτη ή ο κ. υπουργός περί τα οικονομικά, να το διαβάσω απ το πρωτότυπο. Κατάλαβα περισσότερα!

Αποκλείω εκ προοιμίου τέτοια αμορφωσιά στο οικονομικό επιτελείο. Προφανώς και άλλοι λόγοι πρυτάνευσαν, όσον αφορά στην ασάφεια της μετάφρασης του κειμένου, δεδομένου ότι όλοι οι ιθαγενείς αυτού του τόπου δεν γνωρίζουν φαρσί την γλώσσα των επιτρόπων και των ανά την υφήλιο σπουδαγμένων υπουργών και των παρατρεχάμενών τους.

Όχι, δε θα αναλύσω τα άρθρα της συγκεκριμένης συμφωνίας, ούτε θα προσπαθήσω να βρω τι κρύβεται πίσω απ’ τις λέξεις, όσο κι αν η πρόκληση για  ομοιοκαταληξία (λόγω διαστροφής του επαγγέλματος) με ωθεί. Το έκαναν άλλοι και με περισσή επάρκεια. Άσκοπο να επαναλαμβάνει κανείς το προφανές.

Διότι, βλέπουμε πως οι δανειστές, κέρδισαν κατά κράτος στην πρόσφατη σύνοδο η δε περίφημη λίστα με τις θέσεις της Ελλάδας μοιάζει με εκπτωτικό κουπόνι. Δεν είναι άλλωστε, τυχαία η χαρά των αποδεκτών της. Των θεσμών δηλαδή και ... λέγε με Τρόικα –αν με εννοείς.

Ούτε καν για τις 85 καθαρίστριες δεν υπήρξε τόλμη! Οπότε, ας μη μιλήσουμε καλύτερα ούτε για την προστασία της πρώτης κατοικίας απ’ τα Τραπεζιτικά γεράκια, ούτε για τις 100 δόσεις σε εφορία και ταμεία, ούτε για τα 3000.000 νοικοκυριά, που μετετράπησαν σε κάποια...

Πολλώ δε μάλλον για τις συντάξεις, τους μισθούς, τους εργαζόμενους στην πρώην ΕΡΤ, την επαναπρόσληψη των οποίων είχατε κάνει προεκλογική σας σημαία.

Διακινδυνεύοντας τον χαρακτηρισμό του πολιτικά αφελούς, λέω, ότι θα μπορούσα να αποδεχτώ τους συμβιβασμούς (θα συμφωνούσα και με πιο ακραίους χαρακτηρισμούς) ως μέρος ενός σχεδίου που στόχο έχει να επιρρίψει στους Ευρωπαίους εκβιαστές την ευθύνη σε ένα μελλούμενο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις και να δικαιώσει εν τέλει, μια καλά προετοιμασμένη ρήξη. To good to be true που θα έλεγαν στη γηραιά Αλβιώνα. Όμως, έστω και ως υπόθεση εργασίας, το κρατώ.

Τέσσερις μήνες ζητήσατε; Τέσσερις και εκατόν τέσσερις θα είμαστε δίπλα κι απέναντί σας, ίσκιος σας και κριτής σας, με κουβέντες καθαρές, χωρίς φιοριτούρες και νεολογισμούς. Και τότε η ζωή θα δείξει και θα δείξει με τρόπο απόλυτα σαφή και εκκωφαντικό συνάμα.

 

Σύντροφοί μου της κομουνιστικής Αριστεράς.

Προσπερνάω τον εύκολο χαρακτηρισμό –που ήδη ακούω στ’ αφτιά μου- περί πολιτικής αφέλειας που τάχα με διακατέχει. Ως κομουνιστής όμως, προσπαθώ πάντα να βρω τη χαραμάδα και να τη μετατρέψω σε ρήγμα. (Σας θυμίζει κάτι αυτή η φράση σύντροφοι; Δεν είναι δική μου πάντως.)

Παρατηρώντας τις διαθέσεις του κόσμου, ακόμα και το θυμικό του, επιδιώκω να το μεταβάλλω σε συνειδητή στάση, δίνοντας στο συναίσθημα την πολιτική του διάσταση, μετατρέποντάς το δηλαδή, σε συνειδητό. (Ούτε αυτή η διατύπωση είναι δική μου, αν σας θυμίζει κάτι).

Δεν ήταν επαναστάτες με θεωρητική κατάρτιση οι εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες που γύρισαν τα όπλα τους στους στρατηγούς το ’17 στη Ρωσία. Απελπισμένοι άνθρωποι του λαού ήταν, αφελείς και πλανεμένοι ίσως μέχρι πρότινος, που χάρις στη δουλειά των ελάχιστων μπολσεβίκων, μεγαλούργησαν και έγραψαν ιστορία.

Κι ας μην ξεχνάμε: Το 36% του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν όπως θα θέλαμε ίσως, εντολή για ρήξη. Το γεγονός ότι μπορεί όχι μόνο το 36 αλλά και το υπόλοιπο 64 να μετατραπεί σε τέτοια, καθόλου δεν αποκλείεται μέσα σε συνθήκες έντασης της ταξικής πάλης. Η προηγούμενη παράγραφος, προς επίρρωση των ισχυρισμών μου.

Game over δηλαδή; Το σίγουρο είναι πως το παιχνίδι θα έχει οριστικά κριθεί σε βάρος μας, αν σταυρώσουμε τα χέρια, σταυρώνοντας παράλληλα συλλήβδην και μια κυβέρνηση καθόλου ομοιογενή, όσον αφορά τουλάχιστον, στην πολιτική προέλευση του καθενός υπουργού ξεχωριστά.

Το θέμα δεν είναι να χειροκροτήσουμε αυτάρεσκα τους εαυτούς μας, σε περίπτωση μιας οριστικής υπαναχώρησης, (όσο κι αν αυτή διαφαίνεται) αλλά να συμβάλλουμε έτσι ώστε να την αποτρέψουμε. Κι αυτό θα γίνει στους δρόμους και τις πλατείες, στους χώρους δουλειάς και πολιτικής ζύμωσης. Αυτό απαιτεί η σημερινή συγκυρία.

 

 

Διονύσης Τσακνής 

 

 

 

Πολιτικοί: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (32)
 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩΠαρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, 14:31
  @θεόφιλος
  δε ξέρω γιατί τι προηγούμενο μήνυμά μου εδω που λέω οτι με άτομα σαν και σένα εχω πάψει να ασχολούμε , αλλά μιας και ανησύχησες που έλειψα λιγες μέρες έιναι που γιόρταζα την ανάδειξη του 'αριστερού' Πάκη στην προεδρία, την αύξηση του μισθού μου, την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, το παρακάλι για τα 7δις που δε θέλαμε, το διώξιμο της τρόικας και το καλωσόρισμα των θεσμών, το οτι η ΝΔ θα ψηφισει το σχέδιο σας.το...το....το.....Με τόσα που εχω να γιορτάσω που καιρός για σχολιασμό στο ιντερνετ. Φαντάζομαι οτι εσύ απόψε θα είσαι στο σύνταγμα να διαδηλώσεις κατά του μνημονίου, γιατί εγώθα πάω και ας μήν είμαι τόσο 'αριστερός' σαν και σένα
 • Πολίτης της ΔεδουλωμένηςΠαρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, 12:38
  Σκέφτομαι, αν ήμουν «Διονύσης Τσακνής», πόσο θα μου κόστιζε, να παραμένει εκεί «πρώτο τραπέζι» στον enikos, το (υποτιθέμενο;) εσώψυχο γράμμα μου σε ένα φίλο (σύντροφο, συμμαχητή κ.τ.τ.) ...
  Κι από κάτω, τα συμπλεγματικά (σημ.: RITA G, κομπλεξικά, θα πει αυτό· το λέω για να το εξηγήσετε σ’ αυτούς που σας ρωτάνε ...) σχόλια τόσων «πικραμένων» ...
 • ΙΑΠΕΤΟΣΠαρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, 11:13
  ΜΗΠΩΣ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ)???
 • Βαγγέλης ΣαρρήςΠαρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, 10:16
  Τα είπες όλα Διονύση. Το μόνο που μπορώ να προσθέσω, συμπερασματικά, είναι ότι: Το πρώτο βήμα πίσω, εκτός κι αν έχεις ατσαλένια θέση και ξεκάθαρες ιδέες, οδηγεί σε κατρακύλα.
 • helleneΠέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, 21:49
  @ογυαλος εινε στραβος
  Εγω εμαθα οτι ο λαος ο βασανησμενος, ο επευδησμενος εδωσε στον Τσιπρα μονον 36%!!
  Που τους βρηκες τους αλλους 51% για πες μας???
  Τον τσακρη δεν τον γνωριζω ουτε τον εχω ακουσει ποτε
  Φαινεται ομως οτι εσεις τον γνωριζετε και σας γνωριζει αφου σας ονομαζει"συντροφφους".
  Αν ομως εγραψε οτι εγραψε θα πει οτι αυτα που ο Τσιπρας ελεγε απο αυτα που κανει εινε στους αντποδες.Σοβαρευτητε λιγακι τουλαχιστον.
  Ας αφησουμε λοιπον την κουβεντα γιατι οσοι δεν εχουν ξαστερο μυαλο και γνωση καταλαβαν το στιμενο παιχνιδι του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  ΑΝΕΛ για να μην ξεχνιομαστε......
 • Γ.Χ.Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, 20:46
  Να μας πει ο Τσακνής πόσα χρήματα έπαιρνε και παίρνει απο την ΑΕΠΙ ΑΕ στέλνοντας χιλιάδες σε δικες και πόσα έκλεψε και κλέβει η εν λόγω εταιρεία που τον εκπροσωπεί απο δικαιώματα ποντιακών και άλλων παραδοσιακών τραγουδιών. Το τι δηλώνεις από το τι είσαι έχει μεγάλη διαφορά. Είμαι στην απέναντι πλευρά απο αυτόν και όλους τους ομοίους του. Δεν με ενδιαφέρει να εχω δίκιο. Ξέρω τι πέρασα και τι περνάω απο την εταιρεία που τον εκπροσωπέι. Ακου κομουνιστής ο Τσακνής. Μεταξύ μας κοροιδευόμαστε.
 • RITA GΠέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, 16:32
  @θεόφιλος
  Εχω πάψει να σχολιάζω εσένα και κάποιους άλλους εδώ και καιρό.Το μόνο που μπορώ να πω και δεν θα ξανασχοληθώ με σάς ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΌ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
 • alekosΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 16:20
  Φοβερό κείμενο. Και μάλιστα από έναν εξαίρετο καλλιτέχνη από αυτούς τους λίγους που απομείναν.
 • θεοφιλος θερμηΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 15:48
  @RITA G
  Ριτακι μας αφου συγχαιρεις τον σταματ τον καλυμενο χρυσαυγητακ και λιγα σου λεει ο γιαλος οταν λεει δεν παμε καθολου καλα.
  Συγχαιρεις επισης τον ΧΡΗΣΤΟΣ AΙΓΑΛΑΙΟ ο οποιος εξαφανιστηκε ως δια μαγειας απο τη στηλη του Σταθη μετα τη σφαλιαρα που εφαγε απο το Μπογιοπουλο για το σφυροδρεπανο, ε, δεν πας καθολου καλα επαναστατημενο Ριτακι μας.
 • ΕυθυμηςΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 15:08
  «Πρώτα θα σε αγνοήσουν, μετά θα γελάσουν με σένα, μετά θα σε πολεμήσουν, και τότε κέρδισες» Γκάντι

  Με μαθηματική ακριβεια γίνεται ακριβώς αυτό σήμερα!
 • ο γιαλός είναι στραβόςΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 14:15
  Δημήτρη, γράφεις: Άλλο η ελπίδα του καναπεδάτου και άλλο η ελπίδα του επαναστατημένου.

  Όχι του επαναστατημένου. Του επαναστάτη είναι ο σωστός όρος. Ο επαναστατημένος δεν τραβάει και πολύ, απογοητεύεται ταχύτητα, είναι μειωμένης συνειδητότητας και με τον καναπεδάτο είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

  @ RITA G
  Σωστά. Ο Κόσμος ζει κι αναπνέει με τον Μαρξ τον Λένιν και τον Χαρίλαο, έχει "το Κεφάλαιο" κάτω απ' το μαξιλάρι του, μελετά με πάθος το "κράτος κι επανάσταση" κι ο ΣΥΡΙΖΑ τον κοροϊδεύει. Τού δίνει το εμπριμέ βιβλίο "η σκέψη του Τσίπρα" και του λέει ότι είναι το "τι να κάνουμε" του Λένιν. Κι έτσι νομίζοντας ότι διαβάζει Λένιν, διαβάζει Τσίπρα και δεν ξεκινάει την Επανάσταση. Δεν πάμε καθόλου καλά.
 • @ helleneΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 14:14
  Αγαπητή hellene. Ο λαός ο βασανισμένος, που του είπαν ψέματα , όπως λες, εγκρίνει τις ενέργειες της Κυβέρνησης σε ποσοστό 87%.
  Αυτός είναι ο λαός που όλοι μας ξέρουμε. Εκτός αν λαός είσαι εσύ κι η παρέα σου οπότε πάσο.
 • @ Αναστάσιος ΤσιολακίδηςΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 14:13
  Που τα βλέπετε όλα αυτά που εμείς δεν τα βλέπουμε; Ποιός σου είπε 'οτι είναι φιλοδραχμική αυτή η Συγκυβέρνηση; Αν ήταν φιλοδραχμική το ζήτημα θα είχε λυθεί αυτόματα. Δεν μπορώ να σου πω αν θα ήταν γιά καλό ή γιά κακό αλλά σίγουρα η λύση θα ήταν άμεση.
 • @ ΚώσταςΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 14:13
  Πιστεύεις, Κώστα, στ' αλήθεια, ότι κάποιος που γράφει -όπως ο σταματ - "η γενιά του πολυτεχνείου ξαναχτύπησε" ότι είναι ΚΚΕ κι όχι χρυσαυγίτης; Αν το πιστεύεις η ικανότητά σου να ανιχνεύεις τι καπνό φουμάρει ο άλλος είναι περιορισμένη.
 • σταμάτα γιατι ψοφάνε.Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 14:05
  @ σταματ.Φυσικά.Οποιος δεν σηκώνει τον γιακά δεν αξίζει για αγωνιστής.

  ''Το κόκκινο που ρίχνουν χρόνια στη νύχτα''
  Ετσι εξηγείται επιστημονικά το φαινόμενο τα δειλινά να είναι κόκκινα.

  Μετά αναρωτιούνται τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε.....
 • RITA GΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 13:04
  @σταματ - Πέτρος - ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
  Γεια στο στόμα σας.Κατά πως συμφέρει τον κάθε ένα χρησημοποιεί το Χαριλαο, το Μαρξ, το Λένιν για να μπερδεύουν τον κόσμο και τουλάχιστον δεν τα γράφουν απλά να καταλαβαίνει ο κόσμος τι εννοούν όλο με υπονοούμενα.
  ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ!
 • ΔημήτρηςΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 12:34
  Διονύση,

  Τα τσιτάτα χωρίς περιεχόμενο απλά είναι πυροτεχνήματα!

  Οι επαναστατημένοι ρωσσοι στρατιώτες το 1917 μπορεί να μην ήταν "κομμουνιστες" αλλά πήραν την απόφαση μέσα από τα Σοβιέτ, από τις συνελέυσεις τους!

  Εσύ που είδες κάτι αναλογο στο 36 ή στο 64% του Ελληνικού λαού;

  Που είδες ότι οι ...ΣΥΡΙΖΑίοι έδωσαν μάχη μέσα από τα σωματεια και τις συνελεύσεις;

  Με λύσσα πολεμάνε όποια τέτοια προσπάθεια μαζι με τακολληταρια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ( δες τοπιό προσφατο σε ΟΛΜΕ και θα πειστεις).
  Η λογική της ...φθοράς από τα μέσα δεν ισχύει εδω σε καμία περίπτωση!
  Μα σε καμία!

  Άλλο η ελπίδα του καναπεδά του και άλλο η ελπίδα του επαναστητημένου.
  Αυτό μπορείς να το καταλάβεις.

  Δ.
 • helleneΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 12:05
  Μπραβο κ.Τσακνη.
  Χρειαζοντε κι αλλες τετοιες φωνες μηπως και καταλαβουν οι"κυβερνουντες"οτι ο λαος δεν "κοιματε".Μονον προςπαθει να καταλαβει, που το παει το καραβι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περιμενοντας πραξεις και οχι λογια.
  Ομως απο οτι φαινεται ηταν πολιτικαντικα παιχνιδι ολες αυτες οι υποσχεσεις πριν της εκλογες.Ολα στημενα απο πριν! Αφου με το καλημερα βρεθηκε ο ΑΝΕΛ διπλα του!Ετσι στα γρηγορα.
  Θα μου πης η Ραχηλ, και καποιοι αλλοι ειχαν φτιαξει τα πραγματα........
  Λαε βασανισμενε, σου ειπαν ψεματα , οπως παντα μην περιμενεις .
  Στους δρομους ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ
 • RITA GΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 11:37
  Διονύση όταν γράφεις κάποιο άρθρο θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν το διαβάζουν μόνο εγγράμματοι γι αυτό γράφε πιό απλά γιατί δεν έχει νόημα να γράφεις όταν ό άλλος δεν καταλαβαίνει τι γράφεις και στο λέω γιατί πολλοί χθες με ρωτούσαν τι εννοείς σε πολλά μέρη του άρθρου σου.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 • Va(s)terloΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 11:37
  Φιλε Διονύση

  Και Αξιόλογε μουσικοσυνθέτη (γιατί όλοι έχουμε τραγουδήσει τα τραγούδια σου)

  Το To good to be True ηταν οφθαλμοφανέστατο για οσους γνωριζαν την κατάσταση.

  Απλά επικράτησε ξανα ο λαϊκισμός.
  ΚΑι ΞΑφνου εκει που περιμεναμε να βγούμε απο το μνημόνιο έστω με τεράστιες απώλειες από όλους μας βρισκόμαστε παλι μπροστα σε ενα νεο Μνημόνιο αλλιώς συμβόλαιο και παλι με την Τροικα αλλιώς θεσμούς
  και να κοιταμε ολοι απορημένοι τί πήγε στραβό.

  Ιστορικά αποδεδειγμένα η Αριστερα δεν θα έσωζε ποτε την Ελλάδα γιατί απλα δεν μπορεί.

  Ολα τα άλλα είναι Ευχολόγια.

  Αλλωστε το εχεις πει απο παλιά
  Και μοιάζει η αλήθεια μου πελώριο ψέμα
  σε τοίχο η φωνή μου χτυπά,

  ΜΕ ΑΓΑΠΗ
  Ο ΔΕΞΙΟΣ φίλος (και οχι Σύντροφος)

  Va(s)terlo
 • ΓιωργοςΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 11:20
  Δεν μου αρέσει να κάνω το δικηγόρο κανενός , αλλά με αυτά που διαβάζω μπαίνω στο πειρασμό . Σύντροφε – φιλέ – συναγωνιστή ή όπως αλλιώς θες « σταματ » Η πολιτική τοποθέτηση του Τσακνη μέσα στο πέρασμα των χρονών θα έπρεπε να σε κάνει να αναφέρεσαι με λιγότερους χαρακτηρισμούς σε αυτόν , τώρα για το αν γλύφει το ΣΥΡΙΖΑ …… προφανές αν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο αγαπάτε μου θα ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ και θα είχε πάρε και καμία θεσούλα … ξέρεις εσύ κανένα υπουργιακι ….. μην ξεχνιόμαστε και ολας ιδικά όταν μιλάμε για τον κατά τα λοιπά σεβαστό Χαρίλαο …… Φιλέ « εύθυμη » Σου ξινίζει ο Τσακνης γιατί δεν είναι σαν τους μαϊντανούς που εσύ ψηφίζεις ? Αφαιρείς το δικαίωμα από έναν άνθρωπο που υπηρετεί τις ιδέες του μέσα από τη μουσική να έχει και δημόσιο λόγο ? ειλικρινά δεν καταλαβαίνω . Πολύ καλό το κείμενο να δούμε όμως σε αυτό το μην ενιαίο πολιτικά μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ για πόσο καιρό ακόμα άνθρωποι σαν το Λαφαζανη θα συνεχίσουν να δίνουν αριστερό άλλοθι στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί το ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε τη πάγια θέση ( και λόγο ιδεολογικού υπόβαθρου « ευρωκομουνισμός » ) της ΜΗΝ ρήξης με το ευρώ και την ΕΕ ήταν εξ αρχής γνωστό σε αυτούς . Άρα όταν το σύνθημα είναι πας σε θυσία στην ΕΕ και το ευρώ η διαπραγμάτευση ΔΕΝ μπορεί να πάει και πολύ μακρύτερα από το mail Βαρουφακη . Την απάντηση να την δώσουμε όλοι μαζί στους δρόμους του αγώνα για να εκπληρωθούν οι ανάγκες της πληττόμενης πλειοψηφίας που σε καμία περίπτωση ( οι ανάγκες αυτές ) δεν ταυτίζονται με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης .
 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 09:33
  Οταν παίρνω φόρα
  φόρα κατηφόρα
  και ο λα'ι'ικισμός ο ίδιος
  δε με σταματά

  κρίμα
 • νδγΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 08:52
  Δεν ήσαν ναζί. Ήσαν Γερμανοί. Ναζί ήσαν στην νύχτα των κρυστάλλων. Εδώ ήταν ο τακτικός στρατός που έκανε τα εγκλήματα. Η Βέρμαχτ.
 • @ σταματΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 08:52
  Μπες στο google. Χτύπα χρυσός οδηγός. Σελίδες ολόκληρες με ψυχίατρους. Η διαταραχή δεν είναι ντροπή.
 • Αναστάσιος ΤσιολακίδηςΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 03:00
  υπάρχουν φυσικά πολλοί αρνητικοί τρόποι να δει κανείς τη συμφωνία αυτή, καλό όμως να θυμόμαστε ότι η ρήξη μπορεί να επέλθει στιγμιαία, αν και όπως αυτό θεωρηθεί θεμιτό. Είναι γεγονός ότι ουτε το 37% ηταν ποσοστο ρηξης, ουτε η συγκυβερνηση ήταν στρατηγική αντικαπιταλιστική, στρατηγική "φιλοδραχμική" είναι. Πέρα από το ότι στη διαπραγμάτευση η ρητορική Σόιμπλε, πχ, έδειχνε την ελληνική πλευρά ως απελπισμένη και σε απόγνωση, ο χρόνος των μηνών έπρεπε να δοθεί στους εταίρους να βρεθούν κι αυτοί προ των ευθυνών τους. Στο βαθμό που είναι εχθροί δε θες να πας στον πόλεμο πριν γνωρίσεις τον εχθρό, έτσι κι αλλιώς. Η συγκυρία με τη Ρωσία λίγο ατυχής, αλλιώς θα μπορούσε η κυβέρνηση να πατησει πολύ πιο γερά σε φιλορωσικά σενάρια. Παρομοίως μπορούμε να μιλήσουμε για κέρδος χρόνου στο θέμα αριστερών συμμάχων στην ΕΕ, και βέβαια χρειαζόταν και κάποιος χρόνος για τους πρωτάρηδες της κυβερνησης να δουν αν και πως λειτουργει ο ευρυτερος κρατικος μηχανισμός, και βεβαια να τον ετοιμασουν και για τη δραχμη και για άλλες "μονομερείς ενέργειες". Συνολικά νομίζω βρισκόμαστε σε ένα από τα πιθανά σενάρια του Ιανουαρίου, χωρίς να χρειαζετε να μιλησουμε για προδωσία.
 • Mihalis A.Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 01:33
  Τον ξέρει κανείς αυτόν τον Διονύση Τσακνή, να μας πει τι πίνει;
 • ΠέτροςΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 01:09
  1) Σεβαστή η προσπάθειά σου "να βρεις τη χαραμάδα και να τη μετατρέψεις σε ρήγμα". Όλοι το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε. Άλλοτε περισσότερο καλά, άλλοτε λιγότερο καλά.

  Βλέπεις δεν τό'χουμε όλοι το "επικοινωνιακό"... Ή μάλλον κάποιοι ξέρουμε το "επικοινωνιακά" ορθό, αλλά δε μας βγαίνει το ρημαδιασμένο! Και ειδικά την κατάλληλη στιγμή. Ασφυκτιούμε... Προτιμούμε να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά και στα ίσα. Και όπως λέει και ο συνάδερφός σου, Δ. Μούτσης:

  "Το να λέει όμως κανένας την αλήθεια
  είναι μια πολύ κακή συνήθεια
  που αν την έχεις την πληρώνεις κάπως ακριβά... "

  2) ΔΥΣΤΥΧΩΣ (και το εννοώ γιατί δεν έχω μαζοχιστικές τάσεις) η νέα συγκυβέρνηση δε με εξέπληξε θετικά...

  3) "Το θέμα δεν είναι να χειροκροτήσουμε αυτάρεσκα τους εαυτούς μας, σε περίπτωση μιας οριστικής υπαναχώρησης, (όσο κι αν αυτή διαφαίνεται) αλλά να συμβάλλουμε έτσι ώστε να την αποτρέψουμε."

  Το θέμα είναι ότι αυτοί που θα συκοφαντηθούν περισσότερο από μια οριστική υπαναχώρηση της "κυβέρνησης της Αριστεράς" είναι οι εναπομείναντες αριστεροί. Δε νομίζω ότι υπάρχει μισός κομμουνιστής που να περιμένει την οριστική υπαναχώρηση για να χειροκροτήσει αυτάρεσκα τον εαυτό του.
  Γιατί, εκτός της συκοφάντησης, οριστική υπαναχώρηση=εφαρμογή αντιλαϊκής πολιτικής. Και οι κομμουνιστές είναι μέρος του λαού, άρα μεταξύ αυτών που θα υποστούν τις νέες (ανθρωπο)θυσίες.

  Επομένως, τη θεωρώ κάπως άδικη την αναφορά σου.

  (Αυτοχειροκροτήματα να περιμένεις από τα στελέχη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που θα επιχαίρουν για την επιτυχία τους να αβγατίσουν το "μνημονιακό στρατόπεδο"...)

  Υπογραφή: πολιτικός υποστηρικτής της Κομμουνιστικής Αριστεράς

  ΥΓ: Την Παρασκευή κάποιοι θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την "οριστική υπαναχώρηση" πιέζοντας (εκτός Βουλής) .
  Αύριο κάποιοι θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν (εντός Βουλής) την "οριστική υπαναχώρηση" θέτοντας προ των ευθυνών της απέναντι στο λαό τη νέα συγκυβέρνηση (με την κατάθεση της πρότασης νόμου για την κατάργηση των μνημονίων).
  Όσοι πιστοί (και άπιστοι) προσέλθετε!
 • MεταναστηςΤετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 00:04
  Διονυση... τα πολλα λογια ειναι φτωχια.....Ελα στο Συνταγμα την Παρασκευη
  να φωναξεις μαζι μας για ανατροπη και ριξη....Περιμενουμε ολους εσας τους απατημενους...
 • ΚώσταςΤρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, 23:56
  σταματ μια ζωή θα σε "κυνηγάει" ο Άρης εσένα και το συννάφι σου φιλαράκι... Μιλάς εσύ για οπορτουνισμό ρε δεκανίκι του Μητσοτάκη? Άντε γλείψε τα αφεντικά σου όπως στη Βάρκιζα μπας και σου πετάξουν κανά ψίχουλο ξεπουλημένε ψευτοεπαναστάτη....Ακόμα να καταλάβετε εκεί στον Περισσό ότι περισσεύετε? Σας έχει κρίνει η συνείδηση του λαού και των συντρόφων που έχετε κατ'επανάληψη προδώσει, καθώς και η Ιστορία, εδώ και πολλά χρόνια....τα κεφαλαία στον Χαρίλαο σε μάραναν....ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
 • ΑΠΤρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, 23:39
  ο κ. Τσακνής δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αλλά ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έτσι δε συνέβαλε στο να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία. Τώρα ζητάει και ρέστα;
 • σταματΤρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, 21:46
  η γενιά του πολυτεχνείου ξαναχτύπησε. Τα πουλιτάρια ξαναχτυπούν γλύφοντας τον διαχειριστικό ΣΥΡΙΖΑ . Η εξουσία σας σε όλα τα επίπεδα, αλλιτεχνικά πολιτικά κ.λ.π. θα τελειώσει με μια πραγματική επαναστατική αλλαγή. Σταματήστε επιτέλους να πιάνετε στο οπορτουνιστικό σας στόμα τον ΧΑΡΙΛΑΟ. Και... ρε φίλε δεν είμαστε σύντροφοι μαζί σας εμείς της κομμουνιστικής αριστεράς όπως λές. Οι σύντροφοι αναγνωρίζονται από το κόκκινο που ρίχνουν στην νύχτα χρόνια τώρα με τους αγώνες στους χώρους δουλιάς με σηκωμένους τους γιακάδες από το κρύο και όχι για το life and styl των ευρολιγούρηδων όπως εσύ και το σύστημα σας.
 • ΕυθυμηςΤρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, 21:32
  Φιλε Διονυση , απτο να γραφεις αράδες ακαταλαβίστικες , δεν κάθεσαι να γράψεις κανένα τραγουδάκι ; Αν δεν μπορεις να πεις με πέντε λέξεις τι θέλεις , τραγούδατο." Φοβάμαι γιαυτά που θα γινουν για μένα , χωρις εμένα ."Απλό , σύντομο και κατανοητό!