Οι ντετέκτιβ ήταν απατεώνες

Οι ντετέκτιβ ήταν απατεώνες

 

Παρακολουθήσεις και υποκλοπές υποστήριζαν ότι έκαναν τρία άτομα που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για έναν άνδρα 56 ετών και δύο γυναίκες 46 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και  παράβαση της νομοθεσίας για τη λειτουργία  γραφείων ιδιωτικών ερευνών καθώς και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος είναι ο 56χρονος ο οποίος, με την ιδιότητα του ντετέκτιβ, διατηρούσε γραφεία ερευνών στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 56χρονος, δημιούργησε ιστοσελίδα παροχής υπηρεσιών ιδιωτικού ερευνητή και στις σχετικές αγγελίες ανέφερε πως μπορεί να έχει πρόσβαση και να καταγράφει τηλεφωνικές συνομιλίες.

Από την άρση του τραπεζικού απορρήτου, από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 στο λογαριασμό του 56χρονου κατατέθηκαν χρήματα από 65 άτομα, συνολικού ύψους 85.540 ευρώ.

Σε έρευνα, που διενεργήθηκε στο γραφείο στην Πάτρα, συνελήφθησαν, οι τρεις κατηγορούμενοι και διαπιστώθηκε πως η 46χρονη λειτουργούσε το γραφείο χωρίς άδεια, καθώς είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2012, ενώ ο 56χρονος και η 35χρονη απασχολούνταν στην επιχείρηση χωρίς την προβλεπόμενη άδεια εργασίας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή, δύο μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, σφραγίδα του γραφείου ιδιωτικών ερευνών με το όνομα του 56χρονου, οχτώ φύλλα με εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα δίκαννο όπλο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία πως κύκλωμα, εξαπατά πολίτες, υποσχόμενο την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών, χωρίς την συγκατάθεση των συνομιλητών, έναντι αμοιβής. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ