Ο κούριερ της… ανθρωπιάς

Ο κούριερ της… ανθρωπιάς      

 

Ένα νέο ζευγάρι από το Ηράκλειο της Κρήτης, στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής του, απέδειξε ότι στις μέρες μας υπάρχει ακόμη ανθρωπιά.

Ο Κώστας και η Αθανασία που παντρεύτηκαν στη Σταλίδα την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισαν να μοιράσουν το κρέας και την τούρτα του γάμου σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη. Μάλιστα, για να πετύχουν τον στόχο τους, ζήτησαν τη βοήθεια της ομάδας «Κίτρινη Αποστολή», η οποία κινητοποιήθηκε αμέσως ώστε να διανεμηθεί το φαγητό σε περίπου 50 οικογένειες, που με τη σειρά τους έδωσαν διπλές και τριπλές ευχές στο ζευγάρι.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την «Κίτρινη Αποστολή», είναι ο 41χρονος Δημήτρης Αποστολάκης, παντρεμένος, πατέρας δύο μικρών παιδιών και υπάλληλος εταιρείας κούριερ. Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook με όνομα «Κίτρινη Αποστολή», συγκεντρώνει προϊόντα απαραίτητα για οικογένειες που έχουν ανάγκη.

 

Συγκινητική ανταπόκριση

Η ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε κάλεσμα της ομάδας είναι συγκινητική. Τρόφιμα, παιχνίδια, ρούχα συγκεντρώνονται στα γραφεία της εταιρείας όπου εργάζεται ο κ. Αποστολάκης, και από εκεί διανέμονται σε δεκάδες οικογένειες που δεν έχουν ούτε τα αναγκαία για να ζήσουν.

Μάλιστα, όταν οι πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν αλλά δεν μπορούν να μεταβούν στα γραφεία της εταιρείας για να αφήσουν τα πράγματα, με ένα απλό μήνυμα ο κ. Αποστολάκης πάει στην πόρτα τους και τα παραλαμβάνει ο ίδιος.

«Ήταν πραγματικά συγκινητικό αυτό που ζήσαμε με το νιόπαντρο ζευγάρι. Το έκαναν με την ψυχή τους και έδωσαν χαρά σε πολύ κόσμο, αλλά και σ’ εμάς που τα μοιράσαμε» είπε ο κ. Αποστολάκης.

Ο ιδρυτής της «Κίτρινης Αποστολής» ενθαρρύνει κι άλλους να πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες: «Έχουμε εντοπίσει περίπου 150 οικογένειες στο Ηράκλειο που δυσκολεύονται ακόμα και για ένα πιάτο φαΐ. Είναι αδιανόητο το 2014 να πεινούν άνθρωποι, και ειδικά παιδιά! Η αλληλεγγύη, στις δύσκολες μέρες που περνά η ελληνική κοινωνία, είναι απαραίτητη. Το λίγο είναι πάντα περισσότερο από το καθόλου! Ως ομάδα στο facebook λειτουργούμε από το καλοκαίρι του 2013, αλλά οι δράσεις μας έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2912.

Η μεταφορική εταιρεία όπου εργάζομαι προσφέρει τα μέγιστα, και σε κτιριακές εγκαταστάσεις και σε οχήματα. Με ένα απλό μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook, ερχόμαστε σε επαφή με όσους θέλουν να προσφέρουν στο συνάνθρωπο. Καταστήματα εμπορικά και εστίασης, εταιρείες, απλοί πολίτες. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε τα πάντα, εκτός από χρήμτα».

 

Πηγή: Το Καρφί

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ