Νέο ναρκωτικό στην Κρήτη

Νέο ναρκωτικό στην Κρήτη

Πρώτη φορά συνάντησαν αστυνομικοί στην Κρήτη, ποσότητα συνθετικής ηρωίνης, ενός νέου ναρκωτικού, το οποίο όμως είναι 100 φορές ισχυρότερο και με άμεσες δραματικές συνέπειες για τους χρήστες.

Το ισχυρότατο ναρκωτικό, που οι ειδικοί ονομάζουν και «ηρωίνη των φτωχών» λόγω της φθηνότερης τιμής της, έχει προκαλέσει ήδη αποδεδειγμένα ένα θάνατο μέσα στο 2013 και εικάζεται ότι πιθανότατα σκότωσε ακόμη τρεις ανθρώπους μέσα στο ίδιο έτος.

Η φαινταλύνη, γνωστή στις πιάτσες των τοξικομανών των Αθηνών, έφθασε σήμερα στο Ηράκλειο στις αποσκευές μιας 47χρονης που αφίχθη με το πλοίο της γραμμής, το πρωί.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν πληροφορίες για το θανατηφόρο “φορτίο” που μετέφερε η γυναίκα, την είχαν θέσει υπό παρακολούθηση. Η 47χρονη είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον παραλήπτη του “εμπορεύματος”, ενώ το ραντεβού για την παράδοση κλείστηκε επί της λεωφόρου Καλοκαιρινού, στο Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τη γυναίκα αλλά και τον 33χρονο παραλήπτη του δέματος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή της γυναίκας 930 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ποσότητες ναρκωτικών: τρεις συσκευασίες με συνολικά 62,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 144,9 γραμμάρια ηρωίνης αλλά και η “νέα” για τα τοπικά δεδομένα ουσία Φαιντανύλη, σε ποσότητα 40,3 γραμμαρίων. Πρόκειται ένα ισχυρό ναρκωτικό, 100 φορές ισχυρότερο από τη μορφίνη και 50 φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη, που παρασκευάζεται στη Βουλγαρία.

Επιπλέον, στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δράσης και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ  οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Το νέο ναρκωτικό – βόμβα

Η διαδρομή της φαιντανύλης ξεκινάει από τις ΗΠΑ πριν από περίπου 40 χρόνια. Είναι μια ναρκωτική ουσία που στην καθαρή της μορφή είναι εκατό φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη. Η ανάμειξή της με ηρωίνη ή κοκαΐνη τής προσδίδει τον χαρακτηρισμό «βόμβας». Στις παρενέργειές της, η απώλεια βάρους, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή πιθανότητα καρδιακής προσβολής.

Το σκληρό οπιούχο, ικανό να σκοτώσει αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη δόση ή σε συνδυασμό με άλλες ουσίες, εντοπίστηκε σχετικά πρόσφατα στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών – και για πρώτη φορά στην Κρήτη-και έχει προκαλέσει έντονη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών.

 

Πήγή Cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ