Ρούσεβα: Θέλω πίσω το παιδί μου

Ρούσεβα: Θέλω πίσω το παιδί μου 

Στην τηλεοπτική εκπομπή του γνωστού Βούλγαρου δημοσιογράφου Μάρτιν Καρμπόφσκι εμφανίστηκε η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρία, Σάσα Ρούσεβα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Σάσα Ρούσεβα, βρισκόταν για δουλειά στην Ελλάδα το 2008 μαζί με τον άνδρα της και χωρίς να ξέρει ότι ήταν έγκυος «μέχρι που είδα την κοιλιά μου να φουσκώνει σιγά – σιγά», όπως είπε.

Στην περιοχή της Λαμίας «δουλεύαμε στα χωράφια, λίγο πορτοκάλια, λίγο πατάτα, λίγο πιπεριές, ότι προκύψει», κατά τα λόγια της.

Την φροντίδα των υπόλοιπων παιδιών της στο «μαχαλά» των Ρομά στην ιδιαίτερη πατρίδα της, Νικολάεβο, είχε αναλάβει η μία από τις δύο μεγαλύτερες κόρες της οικογένειας. Έτσι συνεχίστηκαν τα πράγματα επί επτά μήνες, στη διάρκεια των οποίων η Σάσα Ρούσεβα είχε μαζί της τη νεογέννητη κόρη της, όπως είπε. Τότε, όμως, «η κόρη μου έφυγε με έναν άνδρα, τα παιδία είχαν μείνει μόνα ενώ εγώ ήμουν άνεργη και δεν είχα καθόλου λεφτά να τους στείλω.

«Τότε ήρθε μια ξανθιά γυναίκα, μου είπε να αφήσω το παιδί και υποσχέθηκε να το φροντίζει μέχρι να μαζέψω χρήμα και να έρθω να το πάρω. Εγώ τη εμπιστεύτηκα επειδή φαινόταν πολύ καλή και της άφησα το μωρό» πρόσθεσε η Σάσα Ρούσεβα.

Σε ερώτηση αν έχει τα στοιχεία αυτής της γυναίκας, η Ρούσεβα απάντησε, ότι δεν τα θυμάται, επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Καρμπόφσκι γιατί δεν επικοινώνησε μαζί της στη συνέχεια, η κ. Ρούσεβα είπε, ότι η μυστηριώδης ξανθιά δεν απαντούσε στο κινητό τηλέφωνο της. Ενώ η ίδια η Σάσα δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην Ελλάδα επειδή γέννησε στη συνέχεια άλλα δύο παιδιά αλλά ούτε είχε τα λεφτά για να το κάνει, όπως είπε.

«Πώς να του αρνηθώ; Αφού είναι άνδρας μου! Κι΄γω δεν έχω λεφτά να κάνω έκτρωση!»

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε η γυναίκα στον προβληματισμό του παρουσιαστεί «γιατί οι Ρομά κάνουν τόσα πολλά παιδιά, αφού δεν έχουν μέσα να τα συντηρούν», όπως είπε.

Στην ερώτηση γιατί δεν κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία, υποστήριξε ότι δεν το έκανε, επειδή δεν είχε ούτε ληξιαρχική πράξη, ούτε άλλα έγγραφα που να τεκμηριώνουν τη σχέση της με το παιδί.

Στην αναφορά του παρουσιαστή Καρμπόφσκι για τις αποκαλύψεις στην Ελλάδα, που παρουσιάζουν την προαναφερόμενη «ξανθιά γυναίκα» ως μεσάζοντα κυκλώματος εμπορίας βρεφών που πλήρωσε για τη Μαρία 400 ευρώ στην μάνα της και προσπάθησε, μετά, να δώσει το παιδί για υιοθεσία σε επιχειρηματία της Λάρισας, αλλά εκείνος το επέστρεψε, όταν φάνηκε πως έχει πρόβλημα όρασης, η Σάσα Ρούσεβα αρνήθηκε επίμονα ότι πληρώθηκε για το παιδί της.

«Αν είχα πάρει λεφτά, θα ζούσαμε έτσι όπως ζούμε τώρα; Αν είχα λεφτά, θα είχα κρεβάτι, θα είχα σεντόνια, θα είχα πάπλωμα, θα είχα κουζίνα… Δεν θα πεινάγαμε, όπως πεινάμε τώρα» είπε η γυναίκα.

«Γιατί το θέλεις τώρα το παιδί; Αφού το παράτησες για τέσσερα χρόνια;» Στη δημοσιογραφική αυτή «πρόκληση», η μητέρα ξέσπασε:

«Με ξεγέλασε μια κακιά γυναίκα και της άφησα να μου το πάρει το παιδί. Το μετανιώνω πικρά αυτό το λάθος μου και πονάει η ψυχή μου τέσσερα χρόνια τώρα. Το θέλω πίσω το παιδί μου! Εγώ το γέννησα, κανένας άλλος! Ξέρεις πως ράγισε η καρδιά μου, όταν το είδα στην τηλεόραση να χορεύει τσιφτετέλι, να ζητιανεύει με τα χεράκια του κατάμαυρα από τη βρωμιά! Πήγα να τρελαθώ, τέσσερις μέρες τώρα ούτε μπουκιά ψωμί δεν μπορώ να βάλω στο στόμα μου! Μπορεί να είμαι πάμφτωχη, να μην έχω ρούχο να φορέσω, αλλά ποτέ δεν άφησα κανένα παιδί μου να ζητιανεύει στη Βουλγαρία! Ούτε να κλαίει από την πείνα, επειδή δεν έχει ψωμί να φάει!»

Η μητέρα της Μαρίας απέρριψε έντονα την υποθετική ερώτηση του Βούλγαρου δημοσιογράφου, ότι «ίσως για τη Μαρία να είναι καλύτερα να μείνει στην Ελλάδα και να δοθεί για υιοθεσία εκεί επειδή θα ζει πολύ καλύτερα σε κάποια πλούσια οικογένεια».

«Δεν με νοιάζει αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί! Δικό μου παιδί είναι και το θέλω κοντά μου! Το έχω στην καρδιά μου και θα το έχω όσο ζω!», φώναξε η Σάσα Ρούσεβα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ