Επαγγελματίες της.. απάτης

Επαγγελματίες της.. απάτης

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα υπόθεση απάτης σε βάρος τουλάχιστον 38 εμπόρων και εταιρειών, μέσω ιδρύσεως εικονικών επιχειρήσεων.

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 23 ατόμων, ανάμεσα τους βρίσκεται και μια γυναίκα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι 11 εκ των συλληφθέντων, από το Μάιο του 2012 έως τον Μάιο του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, ιδρύοντας τέσσερις εικονικές ατομικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων έχει παύσει.

Συγκεκριμένα, πέντε εκ των μελών της οργάνωσης, ίδρυσαν τέσσερις εικονικές ατομικές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Βέροια και Αθήνα, με «τυπικούς» ιδιοκτήτες τέσσερις συνεργούς-μέλη της.

Αρχικά, προκειμένου να πείσουν για την αξιοπιστία των «επιχειρήσεων» και να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των εμπόρων, πραγματοποιούσαν αγορές μικρών ποσοτήτων προϊόντων, για τις οποίες κατέβαλαν άμεσα το αντίτιμο.

Στη συνέχεια, παράγγελλαν επιπλέον προϊόντα από τους παθόντες, με χρήση μεταχρονολογημένων επιταγών, οι οποίες αποδεικνύονταν ακάλυπτες.

Κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης, τα μέλη της οργάνωσης εξέδωσαν 168 ακάλυπτες επιταγές, αποκομίζοντας προϊόντα συνολικής αξίας 2.080.953,16 ευρώ ενώ από την εξαπάτηση των 38 παθόντων προσπορίστηκαν χρηματικό όφελος ύψους 848.985,32 ευρώ.

Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι τα προϊόντα που αγόραζαν οι αφανείς διευθύνοντες, τα διακινούσαν νομιμοφανώς μεταξύ των εικονικών επιχειρήσεων, οι οποίες  λειτουργούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία» και εμφάνιζαν με τον τρόπο αυτό αυξημένη εμπορική δραστηριότητα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ