Κύκλωμα τοκογλύφων: Αρνούνται τις κατηγορίες

Κύκλωμα τοκογλύφων: Αρνούνται τις κατηγορίες

Στην τελική ευθεία εισήλθε η δίκη για τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων, του ισχυρότερου από τα συνολικά τέσσερα της λεγόμενης “μαφίας του Θερμαϊκού”, με φερόμενο ως “εγκέφαλο” 60χρονο γνωστό επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης.

 Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων του συγκεκριμένου κυκλώματος, ενώ ο 60χρονος πιθανότατα θα απολογηθεί αύριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σήμερα απολογήθηκαν ένας πρώην επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ένα διευθυντικό στέλεχος τράπεζας, ένας απότακτος αστυνομικός κι ένας συνεργάτης του επιχειρηματία. Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Ήδη, εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα έδωσαν ο γιος του επιχειρηματία, ένας δικηγόρος, ένας δημοσιογράφος, ο πρώτος από τους δύο τραπεζικούς και ένας ακόμη επιχειρηματίας, οι οποίοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες.

 Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι απολογίες των κατηγορουμένων για το τρίτο από τα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκαν τον περυσινό Ιανουάριο από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, σήμερα ξεκίνησε η δίκη για το τελευταίο κύκλωμα, για το οποίο κατηγορούνται 15 άτομα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ