Ο δουλέμπορος παρίστανε τον πατέρα

Συνελήφθη 40χρονος που συνόδευε και προσπάθησε να προωθήσει στο Βέλγιο δύο ανήλικους αλλοδαπούς, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Κω… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο δουλέμπορος παρίστανε τον πατέρα 

Συνελήφθη στην Κω, ένας 40χρονος Ρουμάνος, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και κατ’ επάγγελμα διακίνηση – διευκόλυνση εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος έφτασε στο αεροδρόμιο στην Κω συνοδεύοντας, προσποιούμενος τον πατερά τους, δυο ανήλικους από τη Συρία, τους οποίους είχε προμηθεύσει με πλαστές ταυτότητες Ρουμανικών Αρχών με σκοπό να ταξιδέψουν παράνομα για Βέλγιο.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, μετέφερε τους ανηλίκους ακτοπλοϊκώς από Πειραιά στην Κω, έναντι του χρηματικού ποσού των 150 ευρώ, ενεργώντας βάση συγκεκριμένου σχεδίου και κατ’ εντολή ατόμου, τα στοιχειά του οποίου ερευνώνται και αναζητείται.

Επιπλέον πρόεκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε κάνει το ίδιο πριν τέσσερις ημέρες σε άλλο αεροδρόμιο της χώρας.

Οι ανήλικοι, ηλικίας 9 και 14 ετών, τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη στο αστυνομικό τμήμα  του αεροδρομίου στην Κω.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.