To Λιμενικό για τη Σαλαμίνα

To Λιμενικό για τη Σαλαμίνα

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν υπάρχει καμία διαμαρτυρία πολιτών για το πρόβλημα στην πορθμειακή γραμμή της Σαλαμίνας, παρά τις ουρές χιλιομέτρων στο Πέραμα και τα Παλούκια.

Η κατάσταση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαλαμίνας με τον Πειραιά ομαλοποιείται σταδιακά, ενώ δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες κατοίκων, ανέφερε το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός…

Υποστήριξε, ότι αυτή τη στιγμή, τρία πλοία κάθε μισή ώρα εκτελούν τα δρομολόγια «Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας» και «Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πέραμα Μεγαρίδος».

“Έως το μεσημέρι η συχνότητα των δρομολογίων θα ενισχυθεί καθώς θα προστεθούν άλλα τρία φέρΙ μπόουτ, ενώ αναμένονται αφίξεις και άλλων πλοίων στην περιοχή” υπογράμμισε ο κ.Λαγκαδιανός.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος ανακοίνωσε χθές ότι περίπου 210 άτομα που αποτελούσαν τα πληρώματα των 30 πλοίων των δύο κοινοπραξιών που δραστηριοποιούντο έως σήμερα στις γραμμές απολύθηκαν και κάλεσε όλες τις πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Δημήτρης Κατσικάρης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι ενόψει της θερινής περιόδου, η κατάσταση λόγω της αύξησης της κίνησης θα επιδεινωθεί και θα πρέπει το υπουργείο Ναυτιλίας να μεριμνήσει άμεσα για την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων.

Ο κ.Κατσικάρης, κάλεσε εκ νέου τους πλοιοκτήτες των δύο κοινοπραξιών, που δραστηριοποιούντο έως τώρα στις γραμμές και στήριζαν έμπρακτα δεκάδες πολίτες της Σαλαμίνας το έργο τους, να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του υπουργείου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ