“Βλέπει” ανάκαμψη το 2013

“Βλέπει” ανάκαμψη το 2013

 

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς – μιλώνας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα – τη σκληρή πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η χώρα και τόνισε πως “η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, το 2009 το έλλειμμα, ουσιαστικά, εξερράγη”.

“Μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας, θα μειώσουμε το έλλειμμα κατά 8% του ΑΕΠ. Μια τέτοια μείωση, μέσα σε μόλις τρία χρόνια, δεν έχει ξαναγίνει. Αλλά αυτό έγινε με ένα σκληρό τίμημα, η Ελλάδα έχασε περίπου το 25% του ΑΕΠ, μέσα σε τρία χρόνια”, συνέχισε.

Εκτίμησε ότι μέσα στο 2013 “βλέπει” τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας πως η Ελλάδα, με την πολιτική που ακολουθείται, θα βγει από την κρίση.

Κάλεσε δε, παράλληλα, την Ευρώπη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την πολιτική στήριξης στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ευρωζώνη και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κοινωνική συνοχή. «Δεν μπορεί να πετύχει κανένα πρόγραμμα, αν δεν έχεις την κοινωνία μαζί σου», είπε ο πρωθυπουργός.

Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός συναντά ευρωβουλευτές, ενώ σε λίγο θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ