“Βόμβες” Αγγελή για την υπόθεση Novartis στην προανακριτική: Είχαν ενημέρωση σε κορυφαίο επίπεδο πως δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την άποψη ότι η ελληνική πλευρά γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων γύρω από την υπόθεση Novartis κατέθεσε στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής ο πρώην επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, κάνοντας μάλιστα λόγο για ενημέρωση σε κορυφαίο επίπεδο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Αγγελής ανέφερε ενημέρωση την οποία παρείχε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ σε δύο υπουργούς Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα τους κ.κ Κοντονή και Καλογήρου ότι δεν υπάρχει ευθύνη Ελλήνων πολιτικών.

Ο κ. Αγγελής μάλιστα φέρεται να δήλωσε ότι η καταγραφή των ονομάτων πολιτικών σε έγγραφων του FBI έγινε ως απάντηση σε αίτημα των ελληνικών αρχών, οι οποίες αναφέρονταν στα συγκεκριμένα ονόματα.

Ο κ. Αγγελής χαρακτήρισε την έρευνα της υπόθεσης Novartis ως μια “τρύπα στο νερό”, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κ. Τουλουπάκη για το πως έχει χειριστεί την υπόθεση.

“Μια τρύπα στο νερό έχει γίνει στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Δεν έχουμε πάρει απο τις ΗΠΑ κανένα απειροελάχιστα νόμιμο στοιχείο. Ολα είναι παράνομα και στην υπόθεση Novartis έχει γίνει μια τρύπα στο νερό. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πει ένα νόμιμο αποδεικτικό μέσο που έχουμε κάνει. Κανένα. Άρα υπάρχει δόλος” φέρεται να είπε.

Ο τέως επόπτης της εισαγγελίας υποστηρίζει ότι η κα Τουλουπάκη απέκρυπτε έγγραφα για να μην αποκαλυφθεί ο δόλος της στην υπόθεση και τόνισε πως πρέπει να απομακρυνθεί από την έρευνα για να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση της Βιέννης ο κ. Αγγελής παραδέχθηκε ότι πράγματι οι Αμερικανοί μας έδωσαν λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Κατά τον κ. Αγγελή ο ίδιος ζήτησε να του δοθεί ο αριθμός λογαριασμού και οι Αμερικανοί δήλωσαν “Εμείς σου δίνουμε τη πληροφορία. Δική σου δουλειά να βρεις τον λογαριασμό”. Τελικά κατά τον κ. Αγγελή ο λογαριασμός είχε μέσα 30.000 ευρώ.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Αγγελής φέρεται να υποστηρίζει ότι υπήρξε συνάντηση με τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, με τον οποίον συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η κα Τουλουπάκη. Η αντικατάσταση της Τουλουπακη τέθηκε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δεν το έκανε ποτέ ο Τσίπρας γιατί στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο γραμμές: Μία του Ρασπούτιν που έλεγε οτι με αυτή την τακτική να στηρίζουμε δηλαδή την Τουλουπάκη και με το σκάνδαλο με πολιτικούς θα πάρουμε επιπλέον 3%. Η δεύτερη γραμμή ήταν των Καλογήρου-Τζανακόπουλου που έλεγε οτι θα καταστραφούμε” είπε.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ