Παραιτήθηκε ο Αντώνης Διαματάρης μετά τον σάλο για το βιογραφικό του

 Παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα σχετικά με όσα ανέφερε στο βιογραφικό του. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.Για προσωπικές επιθέσεις που δέχεται και οι οποίες έχουν σκοπό “να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό” και να υπονομεύσουν το δικό του έργο, κάνει λόγο ο Αντώνης Διαματάρης, σημειώνοντας πως υπέβαλε “με πόνο ψυχής” στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Διαματάρη:

“Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό”.

Το χρονικό

Το θέμα ξεκίνησε έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κ. Διαματάρης δεν είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Columbia, όπως έγραφε στο βιογραφικό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Διαματάρη να δημοσιοποιήσει τον τίτλο που αναφέρει ότι κατέχει, σε διαφορετική περίπτωση κάλεσε τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει. Ο παραιτηθείς υφυπουργός Εξωτερικών με δήλωσή του υποστήριξε ότι παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Columbia, αλλά λόγοι οικονομικοί δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει τον σχετικό τίτλο σπουδών.Συγκεκριμένα, ανέφερε: “προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών”.

Μετά τις εξηγήσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι το θέμα έχει λήξει, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Ο κ. Διαματάρης εξέφρασε τη λύπη του για την παρερμηνεία και την παρανόηση που συνέβη με τον όρο ‘σπούδασε’, τον οποίο χρησιμοποιούσε στο βιογραφικό του, και το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνηση”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο επέμεινε, κάνοντας λόγο για εξόφθαλμη περίπτωση fake αριστείας και για θράσος του κ .Μητσοτάκη που δεν τον απομακρύνει.

Σήμερα, νέο δημοσιεύματα της εφημερίδας των Συντακτών άναψε ξανά φωτιές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο νέο βιογραφικό του, στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης,”εξαφανίστηκαν” και οι σπουδές του στο Queens College, με συνέπεια ο κ. Διαματάρης να εμφανίζεται να μην έχει κανένα από τα δύο πτυχία που ανέφερε πριν. Επίσης, στο βιογραφικό εμφανίζεται να είναι γεννημένος το 1959, ενώ στην πραγματικότητα είναι γεννημένος το 1950.

Ακόμη, η «Εφημερίδα των Συντακτών» υποστηρίζει ότι ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται ως CEO σε δύο εταιρείες στις ΗΠΑ και διερωτάται πότε μεταβίβασε στη σύζυγό του τις μετοχές που είχε σε άλλη εταιρεία στην Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στον διορισμό σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του πρώην μεγαλοστελέχους της ΕΑΒ που είχε σοβαρές εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταχωρίσεις στο μητρώο επιχειρήσεων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, του οποίου η τελευταία ενημέρωση στοιχείων, έχει ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2019, ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Ηerald INC. (την εταιρεία που εκδίδει τον Εθνικό Κήρυκα», όσο και στη εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις. Στις εν λόγω καταχωρίσεις εμφανίζεται δηλωμένη μία διεύθυνση – στο όνομα του κ. Διαματάρη – στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, καταχώριση που αφορά τον κ. Διαματάρη, υπάρχει και στο ελληνικό ΓΕΜΗ, σε εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης Ελλάς, μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Εκεί, τον Απρίλιο του 2018 ο κ. Διαματάρης, που εμφανιζόταν ως ο μοναδικός εταίρος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, με συμβολαιογραφική πράξη παραχωρεί όλες τις μετοχές της ελληνικής εταιρείας στη σύζυγό του(έναντι του ποσού των 18.000 ευρώ). Στην εν λόγω συμβολαιογραφική πράξη καταγράφεται και η πραγματική ημερομηνία γέννησής του (5 Απριλίου 1950).

Με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σημειώνοντας: “Ο κ. Διαματάρης, σε αντίθεση με όσα έχει δηλώσει: δεν έχει μεταπτυχιακό, δεν έχει πτυχίο, παραμένει άγνωστο εάν έχει απολυτήριο Λυκείου. Την ίδια ώρα, αναφορικά με όσα δεν έχει δηλώσει: Έχει συνεργάτη στο Υπουργείο που διώκεται για κακουργηματική απιστία και ζημία ενός δισ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου. Παρότι υφυπουργός, διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο ως εκδότης όσο και ως κτηματομεσίτης, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα διατυπώνει σήμερα σύσσωμος ο Τύπος. Ακόμα και ακραιφνώς φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ζητούν την αποπομπή του κ. Διαματάρη. Είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να βυθίζεται στο πρωτοφανές φιάσκο της δήθεν αριστείας που έχει δημιουργήσει με τον συγγενή – υφυπουργό του. Ωστόσο, προκύπτει ένα απλό ερώτημα: Από πού «κρατάει» τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τολμά να τον αποπέμψει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τέταρτη συνεχή ημέρα;”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ